USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Операція «Дзвінок» – у Луцьку діє новий метод покарання порушників

28 Грудня 2018 20:19
Муніципальна варта Луцької міської ради впровадила новий метод покарання порушників благоустрою міста, які незаконно розміщують рекламу. Тепер їм безкінечно дзвонитимуть, допоки власник реклами не прийде в департамент, аби на нього склали акт та виписали штраф.

Старший інспектор муніципальної варти Віктор Денисюк розповів, що систему запровадили з 26-го грудня, у переліку вже є біля 10 порушників.

«Цю ідею ми запозичили в наших колег із Тернополя. У них там взагалі був повний жах із рекламою, всі стовпи були ніби новорічні ялинки, але з паперу. У нас ситуація значно краща, але все-одно, це має бути системна робота, порушення ми часто помічаємо, тому й впровадили «Дзвінок», - розповідає Віктор Денисюк.

Та додає, що в Тернополі ця система показала високу результативність, чому так – пояснює: «Система працює так: наші інспектори бачать рекламу у невстановленому місці, фотографують її на планшет із зазначенням геоданих, тобто місцем прив’язки де відбулося порушення, далі інспектор за компютером приймає повідомлення та вносить порушника в базу даних, спеціальне програмне забезпечення автоматично здійснює дзвінок порушнику з авто повідомленням.

Якщо повідомлення не дослухав до кінця, то через 15 хвилин відбувається повторний набір. Якщо через дня 2-3 людина не приходить до нас, то програма починає автоматично дзвонити що 15 секунд із невизначеного номеру. Тому порушнику вигідніше прийти до нас, ніж ігнорувати, бо користуватися своїм телефоном не зможе, будуть у нього лише вхідні дзвінки. У Тернополі 80% порушників приходять у департамент, як на мене – це хороший показник», - каже Віктор Денисюк.

За таке правопорушення, розповідає далі старший інспектор Олександр Ярощук, передбачено штраф.

«Ці оголошення ми зриваємо на підставі статті кодексу України «Про адміністративні правопорушення» й правила благоустрою Луцька. Санкція статті передбачає для громадян штраф від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів, якщо правопорушення здійснила посадова особа, то міра покарання буде - штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів», - розповів муніципал.

У звуковому повідомленні, яке надходить порушнику говориться:«Вас турбує департамент муніципальної варти Луцької міської ради. Оголошення з цим номером телефону розміщене з порушенням правил благоустрою міста Луцька. Просимо терміново очистити місто від ваших оголошень та з’явитися у департамент за адресою: місто Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 17».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Муніципал Показати IP 28 Грудня 2018 20:22
Все що роблять муніципали обов'язково афішувати в новинах! Самий бездієвий орган, який ходить бабок кришує! Якщо в швиткій допомозі кожен день людей спасають це не афішують!
Лучанин Показати IP 28 Грудня 2018 20:35
Не знаю чому, але мені більше заважають "муніципали", аніж ті оглошення чи бабки на базарі. В місті є дуже багато проблем які можна було б вирішити. Нехай би маршрутками зайнялися, незаконним будівництвом, не гаражів, а будинків, порушенням прав громадян чиновниками міськради тощо. Я думаю при сучасних можливостях люди додумаються встановити систему яка буде їм дзвонити кожні 15 секунд і розповідати потрібний шлях.
Степан (Крымчанин) Показати IP 28 Грудня 2018 20:41
Ця система роботи існувала в Луцьку в 2001-2004 роках при Кривицькому. Використовували для боротьби з рекламою і відносно неплатників комунальних платежів. Цю роботу вів ІАЦ "Луцьк" технічна підтримка "Фотаком".
лучанин Показати IP 28 Грудня 2018 21:26
Как отключить звонки с незнакомых номеров - wikiHow https://ru.wikihow.com/отключить-звонки-с-незнакомых-номеров Как отключить звонки с незнакомых номеров. В этой статье рассказывается, как блокировать вызовы с анонимных номеров на iPhone или ...
ТежЛучанин до лучанин Показати IP 28 Грудня 2018 22:03
Ще напевно треба добавити рецепт СуперКлею, щоб оголошення міцніше трималися на порах та парканах. Так в місті гарніше буде ;-)
123 Показати IP 28 Грудня 2018 22:03
Коли собака немає що робити, то "щось" собі лише, а підопічні Юлії Поліграфічний вступають у останній та вирішальний бій з бабусями, собаками або стовпами. Для тупих муципалів повідомлю, що в сучасних телефонах є програми, які блокують номери, що визначаються і не визначаються. Клоуни...
Цікаво,що Показати IP 28 Грудня 2018 22:10
біля приміщення муніципалів , на тротуарі(!!!!!!!) стоїть(!!!!!!!!!!!!!) 4-5 автомобілів. І ніхто з них не реагує. Хто не вірить - перевірте!!! Чекаю на коментарі!!!!
Ха-ха до Цікаво,що Показати IP 28 Грудня 2018 23:07
Читай ПДР!!!
Лучани до Цікаво,що Показати IP 1 Січня 2019 08:31
І не тільки на тротуарах . Там порушення на порушені, а вони на це очі закривають. Коли по вул. Богдана Хмельницькому вумні водії проскочують проти руху на очах в поліції, на це теж закривають очі. Не раз спостерігав дану ситуацію. На моє зауваження до поліції, вони відповіли , що водій в двір заїджав. А те , що міг спричинити аварію порушивши пдр, їм по барабану
Дімас Показати IP 28 Грудня 2018 22:17
*ибіли
Скептик Показати IP 28 Грудня 2018 23:02
Ефективність від такого способу нульова, просто забороняємо дзвінки із невідомих номерів. Треба було спочатку провести аналіз даного способу і враховувати мінуси.
max до Скептик Показати IP 29 Грудня 2018 09:36
В такому випадку, цій людинітакож недозвоняться потенційні клієнти! Втрачається смисл розклейки оголошення
скептик до Скептик Показати IP 29 Грудня 2018 10:33
тупік, зміни нік
333 Показати IP 29 Грудня 2018 11:15
Зручно зливати конкурентів. Повісив 10 його реклам, конкурента шторять, сам в шоколаді. Цікаво, як будуть доводити причетність реклами невідомо ким підкинутої, до людини на яку будуть писати штраф?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus