USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Оприлюднили дані про масштаби незаконної вирубки лісу

4 Серпня 2016 15:37
Ситуація з незаконним вирубуванням лісів дедалі погіршується. У 2015 році в Україні незаконно вирубали 24 тисячі кубометрів лісу, а у 2016-ому лише за півроку незаконно вирубали майже 16 тисяч кубометрів.

Про це повідомила у Фейсбуці виконувач обов’язків голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич.

«Зараз я можу відверто сказати, що у 2015 році було незаконно вирубано 24 тисяч кубів лісу. Що стосується 2016 року, то тільки за перші півроку обсяг незаконних вирубувань у галузі становить 15,8 тисячі метрів кубічних, що на 36% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Ми бачимо, що ситуація тільки погіршується», - написала вона.



Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про незаконні вирубки дерев на Волині.

ЧИТАТИ ЩЕ: САНІТАРНА ВИРУБКА ЛІСУ ЧИ ЗЛОЧИН: У ГАРАЗДЖІ ВИРІЗАЛИ СТОЛІТНІ ДУБИ

Нагадаємо, попри заборону санітарних рубок та заяви екологів та громадських активістів про те, що 80 % планових санітарних рубок волинських лісів – незаконні, на Волині продовжуютьпоспіхом вирізати дерева, причому часто – здорові. Йдеться про тотальну вирубку гектарів добротних лісів. Зокрема, на Волині зафіксували факт підозрілої лісозаготівлі поблизу села Бодячів Ківерцівського району, яке відноситься до Сокириченського лісництва. Волинські активісти встановили 2 місця тотальної, але не санітарної рубки.

До слова, одразу після заборони санітарних рубок на Волині окремі «лісові науковці» активно почали заявляти про нібито різке збільшення популяції короїдів, які тепер взялися нищити навіть здорові дерева, й позбутися цих шкідників можна тільки вирубкою дерев. У таких заявах волиняни бачать тільки прияння крадіжці здорового лісу.

ЧИТАТИ ЩЕ: У БІДАХ ВОЛИНСЬКИХ ЛІСІВ ВИННІ «ДЯТЛИ»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
БЕ Показати IP 4 Серпня 2016 17:36
і що? хтось покараний і за минулий і нинішній роки,. що попало.аби не мовчки!
волиняка Показати IP 4 Серпня 2016 17:44
коментар було видалено
волиняка Показати IP 4 Серпня 2016 18:09
Рубати голови за ліс!
Лучанин Показати IP 4 Серпня 2016 18:45
Рішення просте хто керував лісом і прокуратурою посадити з конфіскацією на довічно ********** ***** ***** *** ******** **********. Кому ви усе це пишете? Я теж не знаю кому це пишу?
Анонім Показати IP 4 Серпня 2016 23:05
виродки, щей хватає наглості таку інформацію подавати,тобто подавати те що самі вкрали разом з прокуратурою, тому що якби не було відкатів то всі головні лісничі разом з директорами вже булиб за гратами , одним словом правоохоронний непотріб які ловлять тільки вчителів , лікарів щоб було що прочитати перед придурком гунчиком , в якого як в ганчірку всі ноги витерли, безхребетний ющенко тихенько "курить "в стороні,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus