USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пенсіонерам на Волині хочуть допомогти грошима

23 Листопада 2017 22:29
На Волині хочуть визначити скільки пенсіонерів отримують низьку пенсію та опинилися у складних життєвих обставинах аби розробити для них програму фінансової підтримки.

Під час засідання чергової шістнадцятої сесії Волинської обласної ради сьомого скликання 23 листопада депутат Сергій Слабенко висловив думку, що пенсійна реформа в Україні відбувається не у відповідності до девальвації гривні.

«23 жовтня на оперативній нараді в ОДА голова пенсійного фонду на Волині повідомив, що в середньому пенсії зросли більше як на 300 гривень, але сотні людей отримали надбавку лише на сто чи двісті гривень. Враховуючи індекс інфляції національної валюти, то для того, аби пенсія була на рівні 1.01.2016 року, підняття теперішньої плати мало б зрости більше ніж на 400 гривень. Для прикладу, у Києві з бюджету доплачують пенсіонерам. Було б добре і в нас розробити таку програму», - зауважив депутат.

На це голова обласної ради Ігор Палиця відповів, що допомагати потрібно, але по можливостях, щоб це не були лише пусті обіцянки.

«Звісно, допомагати пенсіонерам це добре, але бюджет Києва і Волинської області навіть порівнювати не можна. Тому, для початку, варто вивчити це питання, зрозуміти яка категорія людей і скільки потребують допомоги. Тому прошу поставити на голосування ініціативу депутата звернутися в облдержадміністрацію до відповідних управлінь, щоб нам підготували детальний звіт із цифрами щодо цього питання. Зрозумівши ситуацію загалом, тоді вже можна буде й думати над розробкою програми допомоги», - сказав Ігор Палиця.

Депутати підтримали пропозицію.

Нагадаємо, що з 1 жовтня стартував процес «осучаснення» пенсій українців. Як повідомляв раніше начальник головного управління Пенсійного фонду в області Петро Філіпчук, більшість цивільних пенсіонерів в області отримуватимуть більші пенсії після проведеного перерахунку. Зокрема, підвищення до 100 гривень отримали 71 тисяча осіб, від 100 до 200 гривень – 70 тисяч, від 200 до 500 гривень – 47 тисяч, від 500 до 1000 гривень – 21 тисяча пенсіонерів, понад 1000 гривень – 22,8 тисячі осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus