USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Під опікою волинських лісівників - 120 тисяч гектарів «зелені»

20 Вересня 2008 11:00
У Народному домі «Просвіта» у Луцьку відбулись урочистості із нагоди Дня працівника лісу, – інформує 20 вересня репортер «Волинських Новин».
Лісівників привітали представники влади та духовенство, нагородили грамотами та подяками. Про здобутки та досягнення лісової галузі розповів присутнім начальник Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Богдан Колісник.
Як сказав пан Колісник, 55 років тому, коли створили Волинське управління лісового господарства, ліситість нашого краю становила 364 тисячі гектарів. До сьогодні, вона збільшилась на 120 тисяч гектарів. Галузь, за словами пана Колісника, постійно розвивається. «Процес сертифікації лісів позитивно впливає на ціну та збут лісової продукції», – додав він.
Також проводиться контроль за самовільною вирубкою лісів. Так, наприклад, у 2008-му зафіксовано 587 таких випадків, порушено 3 кримінальних справи, складено 135 протоколів за порушення правил полювання. Сума збитків становить близько 228 тисяч гривень. Для забезпечення пожежної безпеки лісів, за словами пана Колісника, виділено понад 2 мільйона гривень власних коштів лісового господарства.
«Недеревної продукції у 2008-му виготовлено на суму близько 3 мільйонів гривень, заготовлено 1 тисячу тонн березового соку. У галузі працює близько тисячі осіб, середня заробітна плата яких – 1224 гривні», – розповів лісівник.
Волинський губернатор Микола Романюк також привітав працівників лісового господарства. Він зауважив, що пан Колісник багато сьогодні не сказав. «Не прозвучало те, яку допомогу надають працівники лісового господарства», – сказав голова Волинської ОДА Микола Романюк і наголосив на підтримці, яку Волинське обласне управління лісового і мисливського господарства надає в ремонті ФАПів, шкіл, у підтримці дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Товариш Показати IP 22 Вересня 2008 09:44
А ще "генерал" розбудовує Партію регіонів на прохання Горбатюка. В Любешові уже призначив нового голову, пригрозивши звільнити з роботи, якщо не погодиться. Ось так.
Георгій Показати IP 22 Вересня 2008 09:47
Галузь практично зруйнована, людей масово звільняють, переробка Колісником приватизована,з державного управління зробили приватний бізнес, де працює і жирує лише сімейний клан.Де таке ще може бути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus