USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підсумки виборів на Волині: сотня порушень, проблеми з бюлетенями

2 Листопада 2015 17:05
Надзвичайних ситуації, які б зірвали виборчий процес, на Волині не було, запевняють чиновники. Втім, порушень зафіксували чимало.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради у голови Волинської облдержадміністрації сьогодні, 2-ого листопада.

Щодо виборчого процесу, який відбувся на Волині, звітував керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Дубняк.

«У переддень виборів були проблеми з бюлетенями на дільницях через допущені там помилки Мокрецькій виборчій комісії, у селищі Локачі, селах Навіз, Кияж, Любохини. Також не вистачало бюлетенів у таких населених пунктах: Галинівка, Верба, Льотниче. Так, проблему вдалося вирішити, замовивши додатковий друк.

Окрім цього, були проблеми в Маневичах, там був наплив бурштинокопачів, але ситуацію врегулювали. Також в окремих районах не було на дільницях світла», - розповів посадовець.

ЧИТАТИ ЩЕ: на Волині зафіксували порушення у роботі ТВК

З його слів, у день виборів всі 1123 дільниці на Волині вчасно розпочали роботу й для підрахунку голосів закрилися вчасно. Загалом голосували 426 979 краян – це 55,29% виборців, які зареєстровані.

«Надзвичайних ситуації, які б завадили проведенню виборів, не було. Задля охорони громадського порядку залучили 1288 міліціонерів, 386 працівників ДСНС, 720 працівників громадськості та 60 працівників недержавних охоронних підприємств.

ЧИТАТИ ЩЕ: весь особовий склад «Варти порядку» виведений для охорони міста на 25 жовтня

У період підготовки до виборів зареєстрували 117 подій, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства. Усі вони зареєстровані. З них 9 фактів внесли у Єдиний реєстр досудових розслідувань працюють правоохоронці. Щодо двох подій склали 4 протоколи про адміністративні правопорушення (агітація та благоустрій території), 86 матеріалів списано справ, 38 переводять у перевірку», - звітував Дубняк.

ЧИТАТИ ЩЕ: у Володимирі представники партії Порошенка, використовуючи посаду, порушують закон

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що більше сотні спостерігачів з понад 10 країн світу спостерігали за виборами в Україні. Окрім того, до цього процесу долучилися майже 1,5 тисячі спостерігачів з міжнародних організацій.

ЧИТАТИ ЩЕ: як українці псували бюлетені. Фотофакт
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Листопада 2015 19:55
Гм цікаво а домальовування для "солідарності" 5 зайвих відсотків на третю добу після виборів порахували як порушення чи навпаки нагородили за це кого треба

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus