USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вибори на Волині: на що варто звертати увагу у бюлетенях

15 Жовтня 2015 09:09
Заступник голови обласної виборчої комісії Микола Євтушин розповів про особливості місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня.

Зокрема, він повідомив про нововведення, які чекають на виборців цього року, а також про підготовку виборчих дільниць до здійснення волинянами волевиявлення, - повідомляє ВОДТРК.

Нагадаємо, депутатів Луцької міської ради у 2015 році обиратимуть за пропорційною виборчою системою за списками місцевих організацій політичних партій із закріпленням кандидатів за територіальними виборчими округами, на які поділяється багатомандатний виборчий округ, що збігається з територією міста. Таких виборчих округів у Луцьку налічуватиметься 42.

КАНДИДАТИ ВІД ПАРТІЙ ДО ЛУЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ, ЗАКРІПЛЕНІ ЗА ОКРУГАМИ. СПИСКИ

Як розповів Микола Євтушин, бюлетенів цьогоріч буде менше, аніж на минулих виборах.

«Міський виборець отримує три бюлетеня: до міської ради, на міського голову та до обласної ради. У селах, зрозуміло, бюлетенів буде більше. На що варто звернути увагу: бюлетень об’єднує одразу два типи голосувань: за політичну партію та голосування за кандидата. Тобто, коли людина буде робити вибір, то вона повинна звернути увагу на те, що спершу буде повна назва місцевої політичної партії, далі - перший номер, тобто партійний лідер, а вже нижче - прізвище кандидата, який балотується у тому чи іншому окрузі. Позиції «проти всіх» у нас традиційно вже немає, тобто людина повинна визначитися, кого вона хоче підтримати», - розповів Євтушин.

Також він додав, що не повинно бути проблем із підрахунками бюлетенів. Щоправда, запевнив заступник голови обласної ТВК, труднощі можуть виникнути у кінцевому підбитті підсумків.

ЯК ВИГЛЯДАТИМЕ ВИБОРЧИЙ БЮЛЕТЕНЬ ДО ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ. ЗРАЗОК

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus