USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Підземний перехід в центрі Луцька чи корупційний бізнес-план?!

24 Лютого 2016 19:00
Між Театральним майданом, Центральним універмагом «Луцьк» та готелем «Україна» хочуть зробити підземний перехід із торговими місцями. Втім, краєзнавці та архітектори говорять про порушення містобудівних норм та нехтування культурною спадщиною міста, а перехід називають ринком у центрі міста, який погубить красу древнього Лучеська.

Про це йшлося під час розгляду проекту детального планування Театрального майдану в контексті будівництва переходу-торгового центру, що відбулося вчора, 23-го лютого, в залі засідань Луцької міської ради.

ПРОЕКТ З БАГАТЬМА ЗАПЕРЕЧЕННЯМИ

Як інформував заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв, років з десять тому пропонували концепцію розвитку Театрального майдану, який і передбачав підземний перехід. Тому пропонований проект – частина раніше пропонованого із доопрацюваннями.

«У 2007 році ДПІ «Діпромісто» виграло конкурс. Тоді йшлося про 2 гектари й те, щоб переставити пам’ятник Лесі Українки. Мав бути паркінг, торговий центр. Так от зараз із цього розглядається лише один фрагмент, без загальної реконструкції Театрального майдану. Будівництво буде не за кошти міста, а за гроші інвестора.

Так, 18-го серпня 2014-го року архітектурна рада погодила детальний план території. Втім, проект відхилив центральний орган культурної спадщин. Зокрема із Міністерства культури надійшла рекомендація у 2015-му році відхилити проект і допрацювати. Вони зауважили, що потрібно зменшити кількість поверхів до двох», - розповідає Ярослав Матвіїв.

ПІДЗЕМНИЙ ПЕРЕХІД ЧИ РИНОК У ЦЕНТРІ МІСТА

Представник розробника проекту із ДПІ «Діпромісто» запевнив, що рекомендації врахували. Відповідно, проект передбачає площу понад 4,6 тисячі метрів квадратних, з яких близько 3 тисяч – торгові місця. Товари запланували поставляти ліфтами. Також у підземці хочуть встановити перильні підйомники, санвузли чоловічі, жіночі, а також для маломобільного населення. А для того, аби забезпечити місцями для паркування, стоянку для автомобілів націлилися влаштувати від вулиці Глушець до центрального входу в парк імені Лесі Українки на 200 місць. Згідно з проектом, у підземний перехід буде 4 входи.

Такий проект учасники засідання назвали «ринком у центрі міста» та зауважии, що у складі ради немає істориків, мовляв, зона будівництва входить в історичну частину міста, а його реалізація узаконить самобуди, які є в центрі.

Більше того, краєзнавці висловили стурбованість з приводу того, що підземний перехід зачіпає зону охорони пам’ятки національного значення монастиря бернардинів та може зачепити давні поховання й підземелля.

ІСТОРИЧНА СПАДЩИНА ПІД ЗАГРОЗОЮ

Про те, що пропонований проект не враховує історичну цінність міста – наголосив архітектор Олександр Балан.

«Що тут доброго я бачу – це лише парковка, тому проект потрібно відхилити. А далі важливо врахувати історичну складову й почати працювати над концепцією побудови підземного переходу», - розповів Балан.

Також учасники засідання пропонували розглядати проект підземного переходу лише після того, як у Луцьку розроблять історико-архітектурний план й загальну концепцію розвитку Театрального майдану.

«Перехід потрібен, втім, важливо і не забувати про збереження історичного ареалу. Тому, поки не буде історико-архітектурного плану, то не варто вдаватися в деталі. Я, як архітектор, маю таку думку», - наголосив член засідання, досвідчений архітектор з багатолітнім стажем Василь Яким.

Пропонували учасники архітектурної ради також винести це рішення на громадське обговорення, втім, ідею відкинули.

Під час розгляду цього питання був присутній депутат Луцької міськради, очільника фракції «УКРОП» Ігор Поліщук, який поцікавився, чи не «паралізує» будівництво переходу рух у місті й коли завершать роботи.

ДОРОГА ЦІНОЮ СКВЕРУ

На це йому відповіли, що впродовж восьми місяців рух транспорту відновлять, а також виріжуть дерева у скверику біля готелю «Україна», щоб там прокласти тролейбусну лінію.

«Якщо реалізація проекту буде відбуватися впродовж трьох років, то чи виправдано взагалі за нього братися. А якщо будуть перебої з фінансуванням, то ще затягнеться. Більше того, будуть вирізати дерева в сквері.

Як депутат, як лучанин я скажу про те, що переходи потрібні, але чи варта плата за нього – забудувати Театральний майдан і чи потрібні додаткові нові торгові площі, багато де вони пустують. Тому віддати стільки території під забудову заради кількох сходів – нераціонально», - звернувся до присутніх Поліщук.

Та додав, якщо вирішувати питання частково, то його ніколи не вирішити, мовляв, потрібна загальна концепція розвитку центральної частини міста.

«БАБЛО РІШАЄ ВСЕ»

Потому перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев закликав таки підтримати проект, мовляв, краще щось, ніж нічого. Більшістю голосів проект ухвалили.

ПІСЛЯМОВА

Цю ситуацію коментує ІА Волинські Новини краєзнавець Ігор Левчук.

«Під час засідання той підземний ринок погодили. Це не підземний перехід, а якийсь корупційний бізнес-план. На жаль, прикро говорити, що це рішення ухвалили більшістю голосів – 9 «за», хоча, фактично, це не більшість. Адже перевага була в один чи два голоси. Зауважу, що серед учасників засідання було дві людини, які є забудовниками й готували ці проекти, відповідно – прямо зацікавлені особи. Більше того, під час обговорення було видно, що певні особи з особливим інтересом лобіюють цей проект», - зауважив краєзнавець.

Зауважимо, що таке рішення вже набуває негативних відгуків у сецмережах.

Нагадаємо, учасники зібрання також вирішували, чи бути у сквері поблизу Електроапаратного заводу монументу «Слава праці» чи дати дозвіл на зведення там культової споруди.

Підготував репортер Вадим ПАНАФІДІН
світлина із соцмереж
світлина із соцмереж


Щодо цієї світлини, яку опублікували в соцмережах, то директор ТОВ «ТЦ «Магніт» Сергій Волик наголосив, що це був лише ескізний варіант, який відхилили.

«Ця фотографія немає жодного відношення до засідання ради. Це був одним із внутрішніх варіантів, і він не буде затверджений. А площа якою є, такою і буде, окрім чотирьох входів.

Щодо нарікань про втрату історичної цінності під час розкопок, то є підписаний договір із «Волинські старожитності» (ред.,- дочірнє підприємство державного підприємства «Науково-дослідний центр «Охоронна археологічна служба України»), аби під час розкопок був присутнім науковець й, у випадку виявлення цінних знахідок, міг провести дослідження», - пояснює Сергій Волик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 66
Лучанка Показати IP 24 Лютого 2016 19:18
Який дебілізм!!! Я так розумію, що в Луцьку вже всі проблеми вирішені. Залишилось вирубати дерева, яких і так для такого міста маловато і відмили гроші на 10 метровому переході.
Анонім до Лучанка Показати IP 25 Лютого 2016 06:15
Ляжем поперек а будувати не дамо, народ підіймемся ламати забори тільки облаштують будмайданчик
Анонім до Лучанка Показати IP 25 Лютого 2016 08:35
хлів посеред міста - видатне рішення поліських проФФесіоналів...
гриць до Лучанка Показати IP 25 Лютого 2016 08:51
Питаня в площині підземного переходу - ТО ЗРОБІТЬ ПІДЗЕМНИЙ ПЕРЕХІД, а не торговий центр. Ця будка на площі взагалі схожа на мавзолей, затулить простір, який якраз необхідний для центральної площі. У архітекторів совкової закалки немає смаку, виженіть їх геть, поїдьте у рівне і подивіться, як біля драмтеатру акуратно зроблений спуск під землю, щоб не вкрасти простір. Також нагадую, що порт-сіті вже чергову річницю справив, а спроби побудувати підземний перехід навіть не починались.
дідо Показати IP 24 Лютого 2016 19:21
Будки Старого ринку перенесуть під землю майдана.
ВОВК до дідо Показати IP 25 Лютого 2016 16:57
ТЕБЕ ОСЛА ПОСАДИМ В БУДКУ І БУДЕМ ПОКАЗУВАТИ ЗА ГРОШІ.
Анонім Показати IP 24 Лютого 2016 19:44
Пропоную відразу заставити центр черепашками, як на варшавці, і проблема будівництва відпаде сама собою, бо базарників вже звідти не виженеш.
Перехожий Показати IP 24 Лютого 2016 19:53
Це просто уродство!
Глас божий Показати IP 24 Лютого 2016 20:26
Прощай, Луцьк ! Ось до чого призводить відсутність професіоналізму, моралі, совісті. Корупція у всій своїй красі. Маму рідну продадуть ! Наскільки треба бути продажним і безпринципним , жадібним і тупоголовим, сліпим і криворуким яничаром в рідному місті. Як треба його нелюбити ? Вороги знищили Донецьк - свої нищать Луцьк. ВІрю, що це тільки об'єднає громаду. Місце для стовпа ганьби з вашими іменами на Театральному майдані знайдеться !
Фанат Показати IP 24 Лютого 2016 20:45
А хто вважає Левчука адекватним? Бо завершення матеріалу цим експертом - завжди мінус
Швондер Показати IP 24 Лютого 2016 20:46
А простий перехід-тунель без усієї ціє надбудови і базарної хні не можна зробити? Просто для того, щоб люди могли безпечно перейти вулицю?
Корінний лучанин до Швондер Показати IP 25 Лютого 2016 19:25
Справа в тому ," ШАРІКОВИ" - АРХІТЕКТОРИ тупо виконують замовлення, яке їм дали із дозволу "любої" міськради на чолі із " камсамольцем". І повірте, "камсамолєц" пальцем не поворухне щоб щось змінити. Тільки ПОВСТАННЯ ЛУЧАН заставить заборонити це ГИДКЕ БУДІВНИЦТВО!
Лучани Показати IP 24 Лютого 2016 21:03
Пане Романюк ! З усією повагою ставлюся до учасників того зібрання. Але, що у Луцьку більше нема авторитетних, шанованих і досвідчених архітекторів !? Де Дузь - Крятченко, Шевчишин, Рабан, Казмірук, Шевчук, Жига ? Ви їх ігноруєте чи боїтеся ?
о_О? до Лучани Показати IP 24 Лютого 2016 21:49
Звідки Ви взяли, що Шевчишин авторитетний архітектор??? Це "заслужений" хабарник вищого гатунку!
Наполеон ІІ Показати IP 24 Лютого 2016 21:04
А давайте взагалі на Театральний майдан перенесемо Старий базар тільки під землею а театр перенесемо на Львівьку за місто як повну непотріб для міста, а Лесю в Колодяжне. О це буде діло!!! А ще туалет на 4 поверхи з рестораном і дискотекою поряд буде. Ні, краще універмаг розширити на усю Театральну площу щоб ніяке падло туди не лізло!!!! А людей не треба питати вони ж дурні дивлячись кого вони повибирали. Слава Україні!!!
Лучанка Показати IP 24 Лютого 2016 21:05
Прислухайтесь до людей. Не нищіть наше місто. А то буде на Вас "Майдан" людський.!!!!
Михайло Імберовський Показати IP 24 Лютого 2016 21:22
Якщо дивитись глобально, то нічого поганого у підземному переході я не бачу. Прикладом може бути неперевершений і казковий Відень де в районі оперного театру, тобто практично під ним великий комплекс піземних переходів із магазинчиками, бутіками там і МакДональдс є і навіть туалет, якого так бракує у центрі Луцька.., до речі туалет прямо під оперним практично і називається якщо не помиляюсь "ОПЕРА", там лунають мелодії такі ж як і у справжній опері! Можливо нарешті вдастся вирішити проблему із луцькими квіткарями... Вважаю, що головне не переборщити із тими надбудовами, щоб вони не спотворили центральної частини Луцька, а щоб іх не було видно як у тому ж Відні!!! От тут у мене ВЕЛИКЕ ЗАПИТАННЯ до архітекторів, що то за дахи "стометрові" ви напроектували??? Яковлєву Тарасу Володимировичу дав би пораду відправити цих архітекторів до Відня,, щоб подивились як це робиться, або доручити роботу професіоналам!
Архітектори до Михайло Імберовський Показати IP 24 Лютого 2016 21:48
Повністю підтримуємо. Хочемо у відрядження до Відня на рік і пів.. року до Парижу..Відрядні не обов,язково у євро. можемо і в баксах...
Сусід до Михайло Імберовський Показати IP 25 Лютого 2016 09:10
Якби наші будівельники будували як австрійські, то тоді можна думати про таке будівництво! Але, знаючи добре цю систему, я впевнений що це будівництво буде жахом для міста!!! Тому ніхто будувати не дасть!!! Коли будуть громадські слухання???!!! Я впевнений, що буде що їм вислухати!!!
Олександр Показати IP 24 Лютого 2016 21:44
У Рівному давно щось схоже зробили.Пора вже і у Луцьку таке зробити.Не заважайте місту розвиватися
Гузь до Олександр Показати IP 24 Лютого 2016 22:31
Яковлев, па*ло, чого озиваэшся? Тобi слова не давали!
лучанка я до Олександр Показати IP 25 Лютого 2016 11:16
Пора тобі почати розвиватись!
Просто я Показати IP 24 Лютого 2016 22:35
Ну ну, нехай но вони за той жмут проводів і кабелів зачепляться, що там проходить, тоді ім перехочеться будувати підземний базар
віталік каламбаха Показати IP 24 Лютого 2016 22:44
потрібен. але рішення - катастрофа. перші кольорові асоціації - склеп, некрополь, мавзолей.
До корінного віденця Показати IP 24 Лютого 2016 22:47
... Шо дозволено Юпітеру, то не дозволено бику !
Я би зробив так Показати IP 24 Лютого 2016 23:05
Пане Романюк ! Прийшла ваша зоряна година. А ну продемонструйте мудрість і рішучість ! Перехід потрібний! Жодних базарів! Просто розпашонка на три виходи! Джерело фінансування - міський бюджет! Замовник УКБ! Термін проектування - 1 місяць! Термін будівництва - 6 місяців! Відкриття - на День незалежності України, День міста і день народження мера !Овацій не треба. Вам - респект і повага.
Анонім Показати IP 24 Лютого 2016 23:32
Що робити , щоб нічого не дати робити...? В Парижі на площі біля Лувра височить скляна конструкція з вигляду подібна на піраміду і знаєте історична цінність центру Парижу не зменшилась - туристів багато. Чому інвесторам міські чиновники блокують роботу? В чому корупційна складова? Ви що з дуба впали? Чи хоч одному інвестору прийдеться виконати роботи без певних незручностей для містян? Хто б не був інвестором - незручності будуть . Ви що ремонти ніколи не робили ? Чи може сусідські ремонти вам не заважали - але проходить час і стає зручно жити в відремонтованій квартирі. Так і в місті буде!!! Не заважайте інвесторам, а то сусіднє місто Рівне розпочало такі роботи пізніше і вже завершило. Чи може там інші люди???
Сусід до Анонім Показати IP 25 Лютого 2016 09:21
Спочатку доробіть фонтан на площі, який там стоїть вже 10 років! Сором!!! А лише після цього відкривайте рот про підземний базар!!! Гидко!!!
Ліля до Сусід Показати IP 25 Лютого 2016 12:28
повністю з вами згідна.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 25 Лютого 2016 18:09
Ти про яких інвесторів мову ведеш, що ти зрештою мелеш, вибач на слові?ДЛЯ ТЕБЕ ПРИЇЖДЖОГО , скажу ЛУЦЬКУ вже 1000 років і плюндрувати МАФами площі не треба і я думаю лучани не дозволять! Ти бачив у старовинному ЛЬВОВІ в центрі біля ОПЕРНОГО якісь підземки? І не побачиш! Садовий , коли приїждав у ЛУЦЬК то сказав , щоб Луцьк мав якусь "ізюминку" архітектурну , то треба запросить хороших АРХІТЕКТОРІВ з-за кордону, але тут треба мати кошти та ІНВЕСТОРА зацікавленого. А в УКРАЇНІ ви хороших АРХІТЕКТОРІВ не знайдете! КРУГОМ ДЕРИБАН! ЦЕ ТИ АНОНІМЕ ВПАВ З ДУБА ТА НА КАКТУС ! ТИ їдь в РІВНЕ зі своїми "інвесторами" ! Кожне місто повинно мати своє обличчя і КЛОНИ ПРОЕКТІВ тут не потрібні! Луцьк є ГАРНИМ МІСТОМ і псувати його такими "ПРОЖЕКТАМИ" НЕ ТРЕБА!!!
Вайлан Показати IP 24 Лютого 2016 23:33
Пропоную на місці існуючого фонтану побудувати житловий будинок. Я забезпечу 180 сімей житлом (за гроші), дам 70 працівникам роботу і буду платити податки в бюджет - тисяч 100 в рік.
Тарас Показати IP 25 Лютого 2016 00:15
До якого там, нафік, Відня !Той напівтверезий кресляр з пом'ятим паперовим листком і таким самим пом'ятим писком грамотно не то, що проектувати , він писати не вміє В експлікації граматичних помилок наробив ! Він видно в школі не класи відвідував, а коридори. Хай в Нуйно хоч середню школу закінчить. Чукча нє чітатєль, чукча пісатєль!
Ростик Показати IP 25 Лютого 2016 00:18
задроти, в армію вас, а то зажерлися п***юки!
Депутат Показати IP 25 Лютого 2016 00:33
Та будьмо реалістами. Ніхто ніяких підземних торгових центрів будувати і не збирається. То все відволікаючий маневр. А цікавить Свириду і Волика тільки чайна - ото одоробло над переходом, що перегородило навпіл Театральний майдан.
Олександр Показати IP 25 Лютого 2016 09:30
Підземний перехід більш актуальний біля кінотеатра Промінь,там завжди твориться хаус. А на Театральному добре і світлофором регулюється
Віктор Федорович Показати IP 25 Лютого 2016 10:33
Краєзнавець Левчук - він тільки вміє, що вчити всіх як треба робити. А от самому йому бути в якості чиновника і зробити щось реально для міста крім пустих балачок нехочеться
віктор Показати IP 25 Лютого 2016 11:43
чому крикун левчук="краєзнавець" мовчить що буде забудовуватись берег стиру в заповіднику. Він кричить тільки там де ще не взяв грошей.
ЛУЧАНКА Я Показати IP 25 Лютого 2016 11:43
а в людей спитати забули??? Робіть питицію про те що лучани проти ...!!!Я думаю багато підтримають її...
Ліля Показати IP 25 Лютого 2016 12:23
цей план портить весь вигляд центру. Це новий базар. Ужас!!!
Ліля Показати IP 25 Лютого 2016 12:26
Підтримую людей, які писали,що це чиєсь особисте замовлення. І щодо фінансування - правильно пишуть -невідомо на скільки років це все затянеться. Тай ніякого толку від того переходу. Що нема важливіших проектів для фінансування .????
Корінний лучанин Показати IP 25 Лютого 2016 12:56
ОДНОЗНАЧНА ВІДПОВІДЬ- ЦЕ КОРУПЦІЙНИЙ БІЗНЕС ПЛАН ! Це зіпсує лице міста Луцька, якому вже 1000 років! Оце так "НАЩАДКИ" !!!
Що вони курили ? Показати IP 25 Лютого 2016 14:00
Що вони курили ?
Богдан Хмельницький. Показати IP 25 Лютого 2016 14:37
Щоб приймати рішеня про будь яке будівництво в обласному центрі м. Луцьк керуючись розумом потрібно було спочатку провести громацьке обговорення .Отримати або не отримати дозвіл громади містана на будівельні роботи .Театральний майдан один .....Збуривши людей зухвалим и рішенями протестні настрої громади міста перейдуть з інтернет обговорень до рішучіх дій....Довіра Лучан до міського голови буде тоді нуль.
Сераховичі Показати IP 25 Лютого 2016 14:54
схаменіться! подивіться на спотворений " парниками і.дніпрогесом" Майдан в Києві! фонтан краще збудуйте чи басейн!! В Києві хочуть повернути " наземні" переходи на Хрещатику!! в в Луцьку видумують черговий дебільний проект!!
Сераховичі до лучан Показати IP 25 Лютого 2016 15:05
борітеся за своє місто! бо ці ділки з метою наживи матір закопають і батька продадуть! А що в Луцьку вже все впорядкували на поверхні? в Києві по тих "ямах" гуляють тільки приіжджі !або якщо холодно чи йде дощ
Киів Показати IP 25 Лютого 2016 15:13
знесіть універмаг театр і пам"ятник Лесі! буде більше простору ! В Києві спотворили Майдан!.Поштову площу! А параноідальним проектом в Луцьку -- хочете здивувати весь світ!!!
??? Показати IP 25 Лютого 2016 17:03
хто народив цей "бред"?? які торгові ряди під землею. який паркінг? подивіться на Киів! паркінгами ніхто не користуються бо це дорого!! не псуйте обличчя Луцька
ВОВК Показати IP 25 Лютого 2016 17:13
Леську в село а то пів площі зайняла. З театру гарний нужник вийде. Викопати яму аж до планетарію -то буде парковка. З Старого базару пересунути всі буди на площу. На Універмазі Леніна поставити і нах той переход. Чуть не забув - Яковлеву палкою по ду*і дати щоб ішов на х-р м-дак об**((*лб=ний.
до Вовк Показати IP 25 Лютого 2016 18:08
може і Варшавський ще там поміститься а якщо в два поверхи!!!. пипець буде! а архітектору - Нобелівську премію !!)))
полішук Показати IP 25 Лютого 2016 18:20
а може ще копію Ейфелевоі вежі приліпити! чи навіть метро! А Діснейленд! а ще краще погруддя всім архітекторам. проектантам. спонсорам." ідейникам" депутатам. "прихлебателям"
ага Показати IP 25 Лютого 2016 18:23
ярославу матвііву будувати тільки собачі будки!!! ганьба!
пропозиція Показати IP 25 Лютого 2016 18:28
ідею ярослава матвііва виставити на міжнародний конкурс! таких шедеврів навіть під захистом ЮНЕСКО не має!
О Бендер Показати IP 25 Лютого 2016 18:31
с такими проектами Луцьк перетвориться в Нью - Васюки!! круто!!! а столицею світу його призначать депутати міськоі ради
баба яга Показати IP 25 Лютого 2016 18:35
даже я не против при условии что там и моя избушка будет со стекла и бетона
77 Показати IP 25 Лютого 2016 18:39
а щось вище універмага на площі можна збудувати??
Сераховичі Показати IP 25 Лютого 2016 18:45
лучани! щось думайте! бо ці дурики розумного нічого не зроблять.а зіпсувати найзатишнішу і спокійну площу .яка вже стала візитівкою міста -розуму хватить!!
Сусід Показати IP 26 Лютого 2016 11:22
Коли будуть громадські слухання?! Дуже хочеться подивитись на цих геніїв архітектури!!! Про який підземний базар може іти мова, якщо вони мінімального ремонту в туалеті на площі зробити не можуть!!! Може їм в наступний раз своє засідання провести в цьому туалеті?!
Корінний лучанин до Сусід Показати IP 26 Лютого 2016 12:22
ТИ ПРАВИЙ!!! Але , зрозумій що ці "ГЕНІЇ" тупо виконують замовленння ! Сюди треба НАРОДНИЙ КОНТРОЛЬ направити і хлопців з АТО з калашами бо влада іншої мови не розуміє. В них на умі дерибан, дерибан і ще раз дерибан! В Луцьку є багато інших і важливіших проблем. На допомогу АРМІЇ викидають сотні млрд. грн. із БЮДЖЕТУ, наші соцстандарти нижче плінтуса, а тут виявляється вільні гроші зявились . ТРОЛЕЙБУСИ КУПІТЬ КРАЩЕ, які обіцяли ще в 2015р ( це РОМАНЮК обіцяв із Гунчиком напару) .
проня прокопівна Показати IP 27 Лютого 2016 08:58
архітектор вчився зі мною! Мне тоже после ПАНСИОНА все кажется другим!
лучанин Показати IP 28 Лютого 2016 10:12
Стільки галасу, а статтю уважно, мабудь, ніхто не читав: картинка- один з чорнових варіантів, який давно відхилино, а сходи будуть без надбудов взагалі !
Українець Показати IP 1 Березня 2016 00:42
Шановна громада. Пропоную розглянути суть справи. Вартість проекту будівництва. 4000 кв.м. при середній ціні 1кв.м. 12000грн.становитиме 48000000грн.Міська рада пропонує Лучанам благо у вигляді торгового центру на 3000 кв.м. торгової площі та підземний перехід. Оренда плата за земельну ділянку в рік становитиме аж 30000гр за рік. плюс податки з бізнесу оренди 20000грн Тобто якщо в центрі міста завдяки спритності чиновників збудують це чудо архітектури ми з Вами у вигляді податків заробимо 50000гр за один рік.Тепер що зароблять особи причетні до цієї оборудки? Вартість оренди торгового метра в центрі міста становить 1000грн. За один рік прибуток з продажу торгових місць становитиме 36000000 грн.в кишеню пропагандистів цієї ідеї. В мене запитання до громади . Чиї інтереси захищає пан мер і його молода команда?
лучанин українцю Показати IP 2 Березня 2016 10:43
все правильно,але, мабудь,суть справи в деталях: 1.думаю кінцева вартість проекту потяне всі 100 млн.; 2.громада не витрачає жодної копійки, натомість отримує безкоштовно пішохідний перехід- 30% вартості; 3.перехід потрібен- визнають всі експерти; 4. і не тільки у центрі; 5.у міста грошей не має, чи є?; 6.за чиї кошти такі об"єкти обслуговувати? 7.інвестор має мати дохідну частину,як і любий бізнес має термін окупності. То що саме Ви пропонуєте? У Вас є гроші і Ви готові безкоштовно ними поділитися з громадою?
Анонім Показати IP 2 Березня 2016 23:38
Звідки сума в 100 млн' Вартість завищена в два рази. Стосовно грошей. Якщо підприємство не здатне заробити потрібно змінити директора або як мінімум його молоду команду. Рентабельність проекту очевидна. Реалізація афери залежить від рішення мера. Меру в суперечку законодавству начхати на думку громади.Висновок ? Потрібно зацікавити мера. Задача для першого класу.
Лучанин аноніму Показати IP 3 Березня 2016 10:07
У Вашому коментарі відчутний політичний підтекст,а це тема іншої дискусії.
Анонім Показати IP 3 Березня 2016 20:11
Ось і дійшли до суті справи Корупція вона і в Африці і в Луцьку
позитив Показати IP 4 Березня 2016 08:05
Так, так- всесвітній масонський заколот! А "на позитиві" ніхто не пробував?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus