USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після закінчення карантину за лучанкою, евакуйованою з Китаю, спостерігатиме сімейний лікар

26 Лютого 2020 16:43
Після проходження обов’язкового карантинного періоду в Нових Санжарах лучанка, евакуйована з Китаю, буде спостерігатися у свого сімейного лікаря.

Про це йшлося 26 лютого під час брифінгу «Профілактика та поширення коронавірусу у Волинській області» в приміщенні управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації.

Насамперед директор КП «Волинський обласний центр громадського здоров’я» Сергій Новосад нагадав, що після проведення дослідження жодного хворого на коронавірусну інфекцію серед прибулих із Китаю громадян України не виявлено.

«Наші громадяни, які перебувають на обсервації у Нових Санжарах, почуваються добре. Жоден із них не має ознак гострих вірусних захворювань», – сказав Сергій Новосад.
Він додав, що більша імовірність того, що вірус до України може потрапити зі сторони Італії.

Читайте також: Чи закуповувати маски вже? Волинянам розповіли про ситуацію з коронавірусом

Своєю чергою, заступник керівника управління охорони здоров’я Валентин Вітер розповів, що в разі бажання лучанки Ольги Батури (на головному фото), яка зараз знаходиться на обсервації в Нових Санжарах, після залишення санаторію вона може спостерігатися у свого сімейного лікаря.

«Спостерігатися вона буде в будь-якому випадку. Вона звернеться до свого сімейного лікаря і за нею, звичайно, буде підвищена увага. Але це тільки за її власним бажанням», – зауважив він.

Читайте також: «Все відбувалось, як в голлівудських бойовиках», – евакуйована з Уханя лучанка

Нагадаємо, волинянам рекомендовано дотримуватися основних заходів, визначених ВООЗ. Так, до основних заходів профілактики відносять дотримання гігієни, миття рук із милом, використання антисептику, обробку овочів, фруктів тощо. Також волинян закликають не контактувати з хворими, зокрема на грип і ГРВІ, та не відвідувати місць масового скупчення людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хмм Показати IP 26 Лютого 2020 16:58
А напишіть в якій лікарні Не хотілося б до одного лікаря ходити
3 до Хмм Показати IP 26 Лютого 2020 17:44
Правильно. Сиди дома і не виходь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus