USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Погроза вбивством: як розслідують справу ексдиректора луцького заводу, який приставив пістолет до скроні сусіду

10 Травня 2023 11:16
Правоохоронці тиждень розслідують нашумілу історію, яка сталася між сусідами в луцькій багатоповерхівці. Місцевий житель Олександр Йоржик запевняє, що сусід приставив йому до скроні пістолет і став погрожувати. Лучанин каже, що інцидент стався вночі після того, як він зробив зауваження щодо гучної музики.

Виявилося, що сусід – колишній директор «Електротермометрії» Юрій Малихін, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як розповідають сусіди, ночами в під’їзді гучний шансон уже не чути.

Погроза вбивством – за такою статтею правоохоронці розслідують кримінальне провадження. Раніше Юрія Малихіна не раз штрафували за п’яне кермування.

Як триває розслідування, розповідає сам заявник Олександр Йоржик: «На момент, коли приїжджала патрульна поліція та робила перевірку, на цей травматичний пістолет не було документів. На понеділок вони з’явилися».

Тепер у лучанина до поліції більше запитань, аніж відповідей від них: «Чому не вилучили пістолет? Чому не перевірили належність зберігання зброї в квартирі? Пістолет лежав у коридорі чи був у сейфі розряджений? Чи пістолет був заряджений? Я не почув відповідей. Ніхто цього не перевірив. Людину не перевірили на стан алкогольного сп’яніння, не зафіксували цього. Хоч ознаки були. На п’ятий день мене тільки завели на судмедекспертизу».

Олександр дуже здивувався, побачивши, як зареєстрували відомості в ЄРДР.

«Час зареєстрованої справи – близько 22:00. Насправді все було з 23:00 до 00:00. Один виклик я зробив о 00:17. Я попросив змінити це, тому що це некоректна інформація. Близько 22:00 можна трактувати і як о пів на десяту. І з мого боку було б некоректним у подальшому, якби мені пред’явили, що я зайшов не о 23:00 чи 00:00 і зробив зауваження, а до 22:00», – зауважує лучанин.
Журналісти спробували поговорити із Юрієм Малихіним і дати йому можливість висловити свою позицію щодо інциденту та розповісти власну версію подій.

«Мені нічого сказати зараз. Справа у слідчого, він її веде. Я дав усі свідчення. У слідчого все дізнаєтеся», – каже він.

Олександр Йоржик додає, що після нічних подій Малихін написав йому повідомлення, але згодом його видалив. Він хоче, аби в ексдиректора заводу забрали зброю.

«На мою думку, людина, яка не вміє належним чином використовувати зброю, не повинна її мати. Зброя, яка була в нього, – для захисту, а не для нападу», – наголошує лучанин.

Натомість у поліції Волині зазначають – висловлювання громадянина не відповідають дійсності.

30 квітня, о 00.15, надійшло повідомлення від лучанина з вул. Шевченка, що сусід заявника погрожував йому під час конфлікту. За словами громадянина, в ЄРДР відомості внесені 22 годиною, а не після опівночі. Це дійсно так, адже, як він сам зазначив у своїх поясненнях, порушення тиші почалось саме близько 22 години, відповідно, цим часом і зареєстровані відомості.

Зброю, а саме, пристрій травматичної дії, в його сусіда вилучено, згідно з законодавством і встановленим порядком. Документи на зброю наявні. Тому висловлювання про те, що зброя не вилучена, також не відповідають дійсності.

Заявник перебуває постійно на зв’язку з дізнавачем Луцького РУП, який розслідує справу, і про все об’єктивно поінформований.

На сайті поліції Волині було оперативно розміщено інформацію про цю подію вранці, 1 травня.

Тому висловлювання заявника про розслідування є його надуманими суб’єктивними судженнями, не підкріпленими жодними доказами.

Досудове розслідування кримінальної справи за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 129 ККУ, триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 10 Травня 2023 12:38
Цікаво, скільки часу наші доблесні правоохоронці будуть возитись з цією смердючою гнидою?
Макс до лучанин Показати IP 10 Травня 2023 13:44
Відкупиться
Че до лучанин Показати IP 10 Травня 2023 14:25
Вони - не менш смердючі.
777 Показати IP 10 Травня 2023 16:58
А что так слабо комментируем? Давайте еще говна на вентилятор.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus