USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліцейський пропонував голові Луцької райради роздерибанити бюджетні кошти. Запис розмови

6 Грудня 2018 19:54
Спровокувати голову Луцької районної ради взяти участь у корупційній схемі намагався один з працівників управління захисту економіки. Запис розмови правоохоронця та очільника Луцької районної ради опублікували в прямому ефірі.

Про це стало відомо під час прямого ефіру на ТРК «Аверс» 6 грудня.

Як розповів голова Луцької районної ради, кандидат на посаду голови Підгайцівської ОТГ Валентин Приходько, зранку 6 грудня у його помешкання у селі Лище увірвалися десятеро працівників управління захисту економіки та показали постанову суду від 2 грудня про те, що його підозрюють у вчиненні якихось злочинів. З 7 до 9 години ранку вони, у присутності його дружини та двох дітей, здійснювали обшук, під час якого нічого не знайшли та не вилучили.

Аналогічний обшук цього ранку відбувся й у помешканні депутата райради, кандидата на посаду голови Гіркополонківської ОТГ Вадима Веремчука. Виявляється, що опитаний у якості свідка громадянин Гаврилюк буцімто чув ще в січні цього року розмову Валентина Приходька та Вадима Веремчука у закладі «Чорне золото», де ті начебто домовлялися про присвоєння коштів районного бюджету шляхом фіктивних документів. Депутат зауважує, що дивним виглядає те, що цей свідомий громадянин протягом 10 місяців нічого не повідомляв правоохоронцям, а звернувся до них лише тоді, коли згадані особи стали кандидатами на посаду голів ОТГ.

Вадим Веремчук відзначив, що ані в січні, ані в лютому цього року не відбувалося сесій райради та виділення коштів. Перша сесія цьогоріч зібралася лише 29 березня. З Валентином Приходьком, з його слів, він спілкувався у згаданому закладі лише в присутності інших депутатів, а не сам-на-сам.

«Всі заробимо. Що ти ламаєшся, як дівчина!», – наполягав на корупційній оборудці правоохоронець

Валентин Приходько, своєю чергою, переконаний, що ці обшуки через вигадані причини пов’язані з виборами та тим, що він балотується від опозиційної партії «УКРОП», а інший кандидат на посаду голови Підгайцівської ОТГ – за підтримки БПП та діючої влади.

В ефірі оприлюднили аудіозапис розмови, що відбулася між Валентином Приходьком та одним з працівників УЗЕ, якого Валентин Приходько називає Володимирович. В коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Валентин Приходько зазначив, що прізвище правоохоронця – Кіча.
Розмова відбувалася у березні цього року в уже згаданому закладі «Чорне золото». Під час бесіди працівник УЗЕ переконував голову райради виділити кошти у сумі 200 тисяч гривень на ремонт клубу та дитсадка, щоб частину коштів незаконно присвоїти. Працівник УЗЕ переконує, що про це домовився з Піддубцівським сільським головою Борисом Горбатюком. На це Валентин Приходько відповів, що участі в таких іграх не братиме й рішення про виділення коштів повинна ухвалювати бюджетна комісія.
Вадим Веремчук під час прямого ефіру зауважив, що це була провокація для того, аби підставити Валентина Приходька та взяти його потім на гарячому. Оскільки влада не знає, як перемогти у виборах в ОТГ, на депутатів намагаються тиснути різними способами. Вадим Веремчук балотується як самовисуванець, а його суперником є чинна Гіркополонківський сільський голова Ніна Симонович, яку підтримує БПП. Він пропонував їй вести чесну боротьбу, без брудних технологій. Очевидно, влада до цього не дослухалася, тож тепер вдається до провокацій та сфабрикованих звинувачень.

«Ноги ростуть» від керівництва Волинської ОДА

Валентин Приходько розповів, що після обшуку, не на камеру, працівники УЗЕ говорили йому, що не люблять «заказухи», але це їхня робота. Зі слів Приходька, вони сказали, що у цій ситуації «ноги ростуть» від керівництва Волинської ОДА. Він звернувся до влади та силовиків, заявивши, що ті перетнули межу розумного, межу толерантності, людяності та чесності, адже так себе поводять лише слабкі. Також Валентин Приходько переконаний, що перемога буде за ним і все буде гаразд. Про те, що після обшуків відчуває лише більше завзяття до боротьби, повідомив й Вадим Веремчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Лучанка Показати IP 6 Грудня 2018 20:48
От воно як стати мільйонером!
Кіндрат Орестович Показати IP 6 Грудня 2018 23:15
Коректний заголовок: як менти заробляють на життя тяжкою працею. Напишіть чим усе закінчилося: звільнили Кічу чи далі грабуватиме державу?
Антиполіцай Показати IP 7 Грудня 2018 06:43
У даному випадку прокуратура зобов'язана відкрити кримінальне провадження відносно працівника УЗЕ Кічи В.В. за провокацію підкупу, вчинене працівником правохоронного органу - ч.2 ст. 370 КК України.
Сергій до Антиполіцай Показати IP 7 Грудня 2018 19:27
УЗЕ це кучка провокаторів. Цей Кіча ще нормальний хлоп.А ці гастролери з Донецька і других областей це жах!!!
33-ій Показати IP 7 Грудня 2018 09:28
АфІгЄть ... і за це їм ще й з державного бюджету платять зарплату !!!
Любі свині Показати IP 7 Грудня 2018 10:00
Колись ОБХСС-ніків називали "колбасніками". Нічого не міняється. Сама непотрібна і безсовісна структура в поліції.
Свинота! до Любі свині Показати IP 7 Грудня 2018 19:32
УЗЕ це скоти які живуть зарахунок вимагання хабарів.Підставити чиновника щоб він завжди був должен. Оце їх змушує теперішнє керівництво.
Кіча Показати IP 7 Грудня 2018 10:10
А мені всеодно нічо не буде. Я все порішаю і далі буду начальником відділу узе
СБУ до Кіча Показати IP 7 Грудня 2018 12:58
Ми тебе скоро візьмемо за шкірку мразота щоб ти більше не грабувала український народ,чекай гостей любий друже !
Анонім Показати IP 7 Грудня 2018 11:23
Торпеда
Пітбуль Показати IP 7 Грудня 2018 13:00
Нашій владі людину обгадити не перший раз.Вибори на носі, треба пропіаритись. Претенденти такі чесні, а ви на їх фейси гляньте..очі бігають. В наш час розмову скліпати не важко. А де той чесний був з весни?Чому не звернувся в поліцію? Мабудь запланував мільйончик стирити. А комент від Кічи, то взагалі сміхота! Сам про себе пише чи шо?? Хоч би не срамилися "претенденти".
Той,що знає Показати IP 7 Грудня 2018 14:05
Вся область знає яке Кіча га*но, того диб*ла давно треба вигнати з УЗЕ, що б не позорив службу
Анонім Показати IP 7 Грудня 2018 14:19
Я так і думав, що це заказуха. Коменти напевно самі пишете..
Читач Показати IP 8 Грудня 2018 12:44
Самі на себе "заказали". Все це рейтинги.
Дедпул Показати IP 8 Грудня 2018 16:18
Люди..... коли ми станемо жити по правильному ? це ж через таких гнид суспільство загниває..... у нас тільки рішать порішать вимутить наї. ать .... невже це моя країна?
Дмитрий Показати IP 9 Грудня 2018 03:31
Ты ж вырос здесь , а ума как у гнид из бизнес клуба .
Рома Показати IP 9 Грудня 2018 12:49
було в Любомлі таке падло в кру карпиха . вона легко могла провести заказуху ментовську!
Пітбуль Показати IP 10 Грудня 2018 09:25
Знайшли крайнього! Не знаю чим їм той Кіча насолив.. Напевно ухвалу суду сам підписав? А як же керівництво, прокуратура... В нашій країні виконав приказ винуватий, не виконав теж винуватий..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus