USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Поліція Волині розпочала кримінальні провадження за фактом блокування МП «Ягодин»

26 Листопада 2018 10:35
Поліція Волині розпочала кримінальні провадження за фактами блокування транспортних комунікацій та групового порушення громадського порядку на пункті пропуску "Ягодин".

Слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) та ст. 293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України. Санкції цих статей, зокрема, передбачають покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, арешту і позбавлення волі, йдеться на сайті нацполіції Волині.

Поліція закликає водіїв нерозмитнених транспортних засобів проводити акції протесту в рамках правового поля, не порушуючи прав інших громадян.

Національна поліція України вкотре наголошує: кожен громадянин має гарантоване Конституцією України право на мирний протест. Водночас обов’язком органів державної влади, зокрема Нацполіції, є не лише забезпечити права учасників таких мирних зібрань, а й не допустити порушення конституційних прав інших громадян, які не є учасниками цих масових заходів. Зокрема, їхнього права на вільне пересування.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЯГОДИН» ЗАБЛОКОВАНИЙ, АКТИВІСТИ ПАЛЯТЬ ШИНИ. ВІДЕО

Нагадаємо, 25 листопада з 00:00 у дію вступили нові правила розмитнення авто на єврономерах. Згідно з ними, громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу або сплатити митні платежі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПАЛЕНІ ШИНИ ТА МУЗИКА: НА МП УСТИЛУГ — ПРОТЕСТИ ВЛАСНИКІВ «ЄВРОБЛЯХ»

Через це десятки українців не можуть повернутись з Польщі в Україну. Черга з автомобілів простягнулась аж до польського Хелму. З ранку на митних постах тривають акції протесту та перекриття руху — активісти розбивають намет, палять шини та виступають проти нових законів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 26 Листопада 2018 10:39
вкотре переконався що бляхарі обмежений народ.. додуматися блокувати трасу міжнародного значення.. ппц..
Микола Показати IP 26 Листопада 2018 11:41
Блокували МІЖНАРОДНУ ТРАСУ не просто бляхарі а БЛЯХАРІ-КОНТРОБАНДИСТИ які крім того щоб промишляти контробандою більше нічим не займаються. А їм за їхні знаряддя праці- ЄВРОБЛЯХИ треба заплатити розмитнення, а це ж кошти підуть в бюджет на податки і пенсії. А вони до цого не звикли, що треба щось і державі дати а не тільки вимагати. В них все просто митнику дав хабар і поїхав, повіз контробас.
лучанка Показати IP 26 Листопада 2018 11:54
І знову через "мітингарів" страждають прості люди, владі все одно - ви тільки налаштовуєте інших проти себе! Визначтеся, нарешті, чого ви хочете! В п'ятницю підписання закону - це перемога, а коли прийшло діло до виконання цього закону - це знову зрада
дід Іван Показати IP 26 Листопада 2018 12:50
А влада має право з людей знущатись піднімаючи на все тарифи і роблячи економіку таку що прожити на зарплату не можливо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus