USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Полк із Новоросійська брав участь в захопленні Криму, – InformNapalm

26 Березня 2019 09:46
Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm встановили, що в операції із захоплення Криму брали участь російські військовослужбовці 108-го десантно-штурмового полку (в/ч 42091, м. Новоросійськ). Цей полк входить до складу 7-ї десантно-штурмової дивізії Збройних сил РФ.

Як зазначає спільнота, у переліку підрозділів ЗС РФ, причетних до захоплення Криму, оголошеному військовою прокуратурою України, 108-й десантно-штуромовий полк на даний час відсутній, пише Українська правда.

Волонтери InformNapalm також зібрали докази того, що один із військовослужбовців цього полку перейшов на подальшу службу в МНС РФ та брав участь у доправленні «гумконвою» з Росії на непідконтрольну Україні частину Луганської області.

«Історія 108-го ДШП – це історія воєнних злочинів. У 1948 році полк брав участь в боях проти Лісових братів – партизанів, що боролися проти радянської окупації. У 1956 році – участь в операції «Вихор» – придушення революції в Угорщині.

У 1968 – придушення Празької весни. Далі Афганістан, війна в 2008 році проти Грузії і 2014 р. – війна проти України», – наголошують волонтери розслідувальної спільноти.

InformNapalm досліджувала соцмережі військових РФ, де вони викладали докази того, що у березні 2014-го перебували на території Криму.

«Фотодокази участі 108-го ДШП в захоплення Криму опублікував російський військовик, який проходив строкову службу в цьому полку. Кузьменко Денис Валерійович (рос. – Кузьменко Денис Валерьевич), 08.12.1994 р. н., м. Краснодар, РФ», – йдеться у розслідуванні.

Вони зазначають, що знайшли у мережі фотографію, на якій Денис Кузьменко стоїть біля дорожнього вказівника з адресою найближчого медичного закладу – вул. 12 апреля, 1.

За цією адресою розташована Керченська міська лікарня № 2. Також на фото видно стенд з переліком історико-культурних пам’ятників Криму.

Крім цього, у своєму альбомі в соцмережі «ВКонтакте» Денис Кузьменко опублікував фото медалі за окупацію Криму та нагородного посвідчення до неї.

«Ще один військовослужбовець РФ зі складу 108-го ДШП – Довженко Микола Олександрович (рос. – Довженко Николай Александрович), 05.03.1995 р. н., народився в м. Каменськ-Шахтинський Ростовської області, живе в м. Ростов-на-Дону. Навчався в Ростовському-на-Дону автодорожному коледжі», – пише InformNapalm.

Повідомляється, що під час служби у 108-му ДШП він брав участь в операції захоплення Криму, нагороджений медаллю.

У коментарях під однією з фотографій, зробленою в Сімферополі, Микола Довженко пише, що десантники РФ «катаються по мітингах».

«Після демобілізації Микола Довженко служить в МНС. Брав участь у так званих «гуманітарних конвоях», які вдираються в Україну через неконтрольовані ділянки російсько-українського кордону і постачають на Донбас російських солдат, зброю та техніку під прикриттям гуманітарних вантажів.

Зберігає у фотоальбомі фото, зроблене на фоні дорожнього знака Луганськ», – підкреслює спільнота.

Волонтери припускають, що Микола Довженко міг брати участь у бойових діях на Донбасі.

Автори розслідування повідомляють, що медалі за окупацію Криму військовикам 108-го ДШП підписував командир полку гвардії полковник Мурат Байкулов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 26 Березня 2019 10:14
І що?
Луч до Всезнайко Показати IP 26 Березня 2019 10:41
Зачекай
Клава Показати IP 26 Березня 2019 11:49
Дивує, що до цього часу на рівні ООН не прийнято документ, згідно котрого зелені чоловічки без розпізнавальних знаків підлягають негайному знищенню військами ООН в будь-якій точці земної кулі..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus