USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Попри на фінансову кризу, американці готові працевлаштувати на літо студентів з Волині

18 Березня 2009 18:47
Приблизно сто волинян цього року полетить на літні заробітки до Америки, зареєструвавшись у міжнародній програмі обміну студентів «Work and Travel». Про це 17 березня у коментарі «Волинським Новинам» розповів представник громадської організації «Український клуб студентського обміну» Олег Гніздюк.
 
Нещодавно завершився набір учасників до міжнародної програми обміну студентів «Work and Travel». За словами Олега Гнізд юка, цього року вдалося зареєструвати приблизно сто волинських студентів. З них більшість становить луцька молодь.
 
Як розповів представник громадської організації «Український клуб студентського обміну», світова фінансова криза практично не вплинула на кількість охочих поїхати в Америку. Лише деякі студенти вирішили відмовитися від закордонного заробітку.
 
Щодо роботодавців, то кількість заявок із їхнього боку не зменшилася. Оскільки, у будь-якому випадку, працю українських студентів вони оплачують у меншому розмірі, ніж своїх. А американські робочі, у свою чергу, зацікавлені у літньому відпочинку.
 
Як розповів пан Гніздюк, участь у програмі можуть взяти лише студенти денної форми навчання, яким вже виповнилося 18 років. Щодо вакансій, на які може претендувати українська молодь, то зазвичай вони є із розряду обслуговуючої сфери, тому і не вимагають жодної кваліфікації.
 
Довідково:
 
Програма «Summer Work and Travel USA» («Літня робота та подорож у США») передбачає сезонну некваліфіковану роботу в США (двірник, посудомийка, прибиральниця, помічник офіціанта тощо) на період до чотирьох місяців протягом літніх канікул. Для участі в цих програмах бажаючі мають заплатити певну кількість грошей. За кордоном учасникам програми виплачується заробітна платня, яка теоретично має покрити витрати на участь в ній.
 Відповідно до нормативних документів, брати участь в програмах роботи за кордоном  можна тільки за умов, якщо термін праці співпадає з терміном літніх канікул. Участь в цих програмах не є підставою для дострокового складання екзаменів в унів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонімін Показати IP 19 Березня 2009 12:08
хай їдуть в ту кляту америку, і в лісах каліфорнії нехай організовують партизанські загони імені Степана Бандери, і підірвуть цю світову державу-геморой з середини!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus