USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Посол культурної дипломатії: волинському Фаберже вручили міжнародну відзнаку

15 Грудня 2023 06:16
Черговою нагородою вшанували володимирського заслуженого майстра народної творчості, тричі рекордсмена України та світу Анатолія Бойка, відомого завдяки своїм унікальним виробам із яєчної шкаралупи як волинський Фаберже.

Про це повідомили у Володимирській міськраді.

Почесну міжнародну відзнаку «Посол культурної дипломатії», а також вірчу грамоту Анатолій Бойко отримав з рук міського голови Ігоря Пальонки. Нагороди від міжнародного проєкту «Культурна дипломатія» майстра удостоєно за сприяння обміну культурними цінностями, співробітництво між діячами культури і мистецтва різних країн та міжнародними організаціями.
Читати ще: Волинський Фаберже отримав Всесвітній Орден Зірки «Кредо»

Анатолій Бойко став 28-м послом культурної дипломатії в Європі. Майстер розповів, що уже протягом двох років співпрацює з міжнародними фондами, завдяки чому місто Володимир стає відомим далеко за межами України. Свої роботи він неодноразово виставляв на аукціони, аби потім передати кошти на потреби ЗСУ.
Присутнім у сесійній залі волинський Фаберже презентував кілька своїх нових виняткових робіт з різьбленої та кованої металом яєчної шкаралупи, одна з яких – бурштинове панно із зображенням карти України. Анатолій Бойко розповів, що нині його майстерню у Володимирі внесено в туристичні путівники не лише нашого краю, а й всієї Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus