USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Поїдемо до ОДА і будемо викидати їх звідти», – волиняни про бажання влади закрити «Волиньторф»

24 Січня 2019 09:52
Підключення житлових масивів до електропостачання, створення повітових округів та плани ОДА закрити «Волиньторф» - самі ці питання турбуть жителів села Колодії, які вони і озвучили під час зустрічі народному депутату Ірині Констанкевич.

Зустріч відбулася у рамках робочого візиту до Маневицького району Ірина Констанкевич, інформують на сайті нардепа.

«Люди по десять років живуть у будинках, але й досі змушені протягати кабель від сусідів аби електрифікувати будинок», - обурюються селяни.
Ірина Констанкевич наголосила, що це проблема монополії обленерго, що належать олігарху Рінату Ахметову, який не соромиться витягати останнє з кишень українців і допоки ця буде ця влада, яка «підіграє» Ахметову, це питання не вирішити.

Також селян турбує створення повітових округів, адже від цього залежить і належне медичне забезпечення, бо ж допоки хворого довезуть з Любешівського району до Ковеля, то він може втратити не тільки здоров’я, а й життя.

«Сьогоднішня медична реформа знищує українське село, а у Міністерстві охорони здоров’я навідріз відмовляються чути про ці проблеми та роблять вигляд, що їх немає», - зауважила нардеп.
Варто зауважити, що природнього газу у селах Маневицького району немає, то ж єдиним порятунком залишаються дрова, однак і тут проблем вистачає, адже щоб «виписати» дров, місцеві чиновники відсилають їх з кабінету в кабінет.

«Маємо підприємство «Волиньторф», але вже комусь «руки сверблять» його закрити. Скоро ми поїдемо до обласної адміністрації і будемо викидати їх звідти», - не стримували емоцій селяни.

Ірина Констанкевич наголосила, що ситуація із закриттям підприємства не підходить під жодні законодавчі акти, однак боротьба триває, а «Волиньторф» має працювати.

Як повідомлялося раніше, народні депутати, громада та працівники ДП «Волиньторф» закликали владу не блокувати роботу підприємства, аби вони мали можливість працювати і годувати сім’ї в себе вдома, а не виїжджати на заробітки.

Нагадаємо, тривалий час діяльність «Волиньторфу» ускладнена через те, що свого часу колишній голова Волинської ОДА Володимир Гунчик саботував накази про виділення нових земель підприємству для видобутку торфу. Окрім того, працівники ДП «Волиньторф» занепокоєні можливістю приватизації підприємства. У випадку, якщо «Волиньторфу» не виділять земель для видобутку, державне підприємство протягом трьох місяців може повністю припинити свою діяльність. У зв’язку з цим постане питання забезпечення паливом більшості комунальних установ області. Також без роботи ризикують залишитися 400 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пильний Показати IP 24 Січня 2019 11:15
Оці пенсіонери будуть владу викидати з вікна? Цікаво
ПОЦ Показати IP 24 Січня 2019 12:37
Ds.Колапс виконавчої,законодавчої і судової влади.
Ісса Ндойє Показати IP 24 Січня 2019 16:08
Волині це не загрожує, можете собі сидіти спокійно, чай кава капучино , а поміж робота ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus