USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Продовжили арешт волинського прикордонника, якого звинувачують у смертельній ДТП

13 Грудня 2015 13:19
Ковельський міськрайонний суд розглянув письмове клопотання прокурора щодо продовження строків тримання під вартою Василя Білаша, якого звинувачують у смертельній ДТП, що трапилася 12 травня на Волині, оскільки визначений суддею строк закінчувався 8 грудня.

За вчинення тяжкого злочину (частина 3 стаття 286 КК України) передбачене покарання виключно у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років. До того ж, прикордонник Василь Білаш перебував у стані алкогольного сп’яніння. Ситуація навіть була на грані самосуду, якому запобігли працівники міліції, - повідомляє kowel.com.ua.

Натомість сам Василь Білаш запевняє, що його підставляють. Каже, роблять це для того, щоб вигородити якусь іншу впливову особу.

Нагадаємо, тоді, на автодорозі Київ-Ковель-Ягодин зіткнулося два автомобілі. В аварії ніхто не постраждав, проте, для з’ясування усіх деталей ДТП на місце приїхали родичі учасників аварії. Натовп людей стояв на узбіччі. Згідно за версією слідства, у цей гурт на швидкості в’їхав обвинувачуваний. Унаслідок аварії загинуло п’ятеро осіб, ще двоє отримали травми. Обвинувачуваний, який в аварії отримав незначні ушкодження, запевняє, що він не винен у цьому ДТП.

Василь Білаш навіть був готовий заплатити 380 тисяч гривень застави, але це зробити не дозволив Апеляційний суд.

Цього разу Ковельський міськрайонний суд продовжив арешт Василя Білаша.

Як заявив у судовому засіданні військовий прокурор Романишин І.Р., перебуваючи на волі, обвинувачений може залишити місце проживання, у тому числі виїхати за межі державного кордону України, переховуватися від органів досудового розслідування та суду, іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню.

Захисник в задоволенні клопотання просив відмовити, залишивши подання без розгляду в зв’язку з тим, що воно може бути вирішене лише в межах судового розгляду і окремому вирішенню не підлягає. Обвинувачений підтримав позицію захисника.

Суд врахував, що 14 травня 2015 року слідчим суддею Шевченківського районного суду міста Львова обвинуваченому Василю Білашу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який відповідними ухвалами суду від 7 липня, 9 вересня та 9 жовтня продовжено у визначеному законом порядку.

Головуючий суддя В’ячеслав Лесик ухвалив продовжити строк тримання обвинуваченого Василя Білаша під вартою на 60 днів – до 2 лютого 2016 року включно без визначення розміру застави. Ухвала оскарженню не підлягає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus