USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прокурор Волині порадив депутатам «почитати закон»

4 Квітня 2018 14:30
Прокурор Волинської області Максим Киричук не зміг зацікавити депутатів обласної ради звітом щодо річної роботи управління, а на численні запитання від обранців громади не знайшовся, як відповісти конструктивно.

Свій звіт головний прокурор області озвучив під час засідання 19-ї сесії Волинської обласної ради 4 квітня.

Зокрема, під час свого виступу Максим Киричук інформував, що загальний рівень розслідування злочинів, а також кількість своєчасно виявлених правопорушень збільшилася.

Натомість депутат Віктор Радчук зазначив, що насправді рівень викриття злочинів катастрофічний, адже із 10 правопорушень нерозкритими залишаються 7.

Максим Киричук наголосив, що дані, якими володіє депутат, необ’єктивні, адже кожен третій злочин, так, як і за Радянського Союзу, скеровують потім до суду.

Депутат Василь Столяр, своєю чергою, торкнувся питання Українського товариства мисливців і рибалок (УТМР) стосовно надання товариству земельних ділянок. Йдеться про те, що до мисливських угідь без відома власників увійшли приватні паї.

На це обласний прокурор закликав депутата почитати закон, який «він трактує по-своєму». За його словами, облрада має свій орган, який здатний самостійно вирішити це питання без звернення прокуратури до суду. Однак, як відомо, депутати не мають права скасовувати рішення, прийняте на сесії. Це можливо лише у судовому порядку за подання прокуратури.

Водночас Максим Киричук наголосив, що він не бачить порушення закону в діях маневицьких прокурорів, коли вони проводили обшук і вилучення документів у Прилісненській ОТГ.

Своєю чергою, депутат Юрій Ройко пригадав ситуацію, коли на Маневиччині намагалися оцінити збитки, завдані незаконним добуванням бурштину. Він запитав, чи є якісь зрушення в цій справі.

Прокурор, зі свого боку, пообіцяв вивчити це питання.

Разом із тим було згадано про незаконні оборудки, внаслідок яких до приватних рук потрапили 220 гектарів землі біля Маневич, де залягають поклади бурштину. Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця підкреслив, що всі ці операції були здійснені безпосередньо за погодженням екс-керівника Держгеокадастру Василя Василенка.

«Хочу запитати, чи проводилися дії щодо керівника Держгеокадастру? Чи опитали нотаріуса, які підписував усі документи у вихідний день? Чому тоді не було прийнято таких жорстких дій, як у будівлі Прилісненської сільської ради», – запитав Ігор Палиця.

На це прокурор зазначив, що всіх осіб опитали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Михась Показати IP 5 Квітня 2018 00:38
Що слухати того хабарника. Плете що небудь,замислює очі .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus