USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ПЦУ заборонила служіння двом священикам, які брали участь у «соборі» Філарета

23 Червня 2019 13:01
Православна церква України заборонила служіння двом священнослужителям, які підтримали «собор» почесного патріарха Філарета.

Про це йдеться на сторінці ПЦУ в Facebook, пише Theбабель.

«Архімандрит Андрій (Маруцак) з 22 червня, а ієромонах Ілля (Зеленський) з 21 червня 2019 року заборонені у священнослужінні за дії, спрямовані на розділення Церкви», – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що указ щодо Маруцака був підписаний Епіфанієм. Згідно з документом, насельник Свято-Феодосіївського чоловічого монастиря в Києві архімандрит Андрій заборонений у священнослужінні на три місяці за спробу захоплення керівництва монастирем.

В той же час ієромонах Ілля звільнений від посади настоятеля і заборонений у священнослужінні терміном на півроку.
Як повідомлялось раніше, колишній предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що скликаний ним «помісний собор» 20 червня скасував рішення про ліквідацію УПЦ КП і відновив її діяльність. Також Філарет заявив про право на майно і церкви колишньої УПЦ КП.

У грудні 2018 року в Києві відбувся об’єднавчий церковний Собор, на якому ліквідували УПЦ КП, створили ПЦУ та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія, який на той момент був намісником предстоятеля УПЦ КП Філарета. У ході Собору до складу новоствореної церкви увійшли УПЦ Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та окремі єпископи УПЦ Московського патріархату.

На початку січня 2019 року новостворена церква отримала Томос про автокефалію від Вселенського патріарха.

Однак уже 14 травня почесний патріарх ПЦУ Філарет оприлюднив звернення, у якому оголосив, що Київський патріархат продовжує існувати, а він сам залишається чинним патріархом.

У свою чергу ПЦУ на засіданні Синоду 24 травня висловила повну підтримку митрополиту Епіфанію.

29 травня предстоятель ПЦУ видав указ, згідно з яким документи від імені релігійного об’єднання «Українська православна церква Київського патріархату», видані після 30 січня 2019 року, є недійсними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанинн Показати IP 23 Червня 2019 13:37
тобто той хто не підтримує єпіфанія ізгой , немає права на інше мислення
Я Показати IP 23 Червня 2019 14:03
а як вони пошлють і єпіфанія і його укази?? це ж все - фуфло...
Луцьк Показати IP 23 Червня 2019 14:16
Прикро, що в українців все йде по накатаному століттями сценарію... Спочатку все добре починається (гарно, в єдиному пориві), а потім "щось йде не так". Мені здається, церковникам треба забути про особисті преференції та вияснення "хто в хаті головний" і працювати спільно над єдиною метою. А з такими "качелями" розгублять і те, що мають. Адже, навіть освідченим прихожанам, важко розібратись як воно і що...а що говорити про основну массу, котра вірить, тому священнику, котрий править в їх храмі; і кожен говорить різне...
филарет епифаньевич Показати IP 23 Червня 2019 14:42
раскольники с раскольниками грызутся за бабло
аноним Показати IP 23 Червня 2019 14:48
непонятные люди
Активіст Показати IP 23 Червня 2019 18:56
А недавно сміялися з розпоряджень УПЦ по аналогічних розкольниках з СЦУ-ПЦУ.
васька згоранський Показати IP 23 Червня 2019 21:45
«Архімандрит Андрій (Маруцак) з 22 червня, а ієромонах Ілля (Зеленський) з 21 червня 2019 року заборонені у священнослужінні за дії, спрямовані на розділення Церкви» Патриарх Филарет пидниме цих двох до епископив и дасть псатву! СЛУХАЙТЕ ФИЛАРЕТА И ПИДТРИМУЙТЕ КИЙВСЬКИЙ ПАТРИАРХАТ А НЕ СТАМБУЛ! ПАТРИАРХ ФИЛАРЕТ ГОВОРИТЬ МУДРИСТЬ А ЙОГО ЖЕ ДОМОРОЩЕНИ ХЛОПЧИКИ ПЦУ ВИСТАВЛЯЮТЬ ПО ПОСМИХОВИСЬКО? Хлопчики з ПЦУ швидко прозриють й навернуться знову до старого й мудрого Филарета! На колинах приповзуть вид хлопчика Епифания до патриарха Филарета!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus