USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Рада перевірить нардепів, які виїхали з України після початку війни

10 Липня 2022 22:22
У Верховній Раді планують створити Тимчасову слідчу комісію, яка перевірить факти й причини знаходження не в Україні народних депутатів, які виїхали після початку повномасштабної війни Росії проти України.

Про це повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук у коментарі Інтерфакс-Україна.

«Думаю, що найближчим часом буде ініційовано створення тимчасової слідчої комісії, яка зможе визначити всі факти їх перебування не на території України, причини цього – і рекомендувати відповідні рішення до ухвалення у Верховній Раді України. Тому зараз ми на шляху до того, щоб депутати, які не виконують своїх функціональних обов’язків, не мали можливості працювати в стінах українського парламенту», – сказав Стефанчук.

Водночас він наголосив, що заробітна плата не виплачується парламентаріям, які не беруть участі в пленарних засіданнях Ради або в засіданнях комітетів, членами яких є, оскільки «вони не виконують своїх функцій як народні депутати». Це ж, за його словами, стосується і їхніх помічників.

«Якщо є такі парламентарії, щодо яких відкрито кримінальні провадження, то ми вже відкликали їх з посад у комітетах. Це, зокрема, пан Медведчук і пан Ковальов», – додав Стефанчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волинянка Показати IP 10 Липня 2022 22:28
а також волинська та луцька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus