USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Неприпустимо, щоб в державі мали владу ті, хто дотичний до країни-вбивці», – нардеп від Волині про політиків ОПЗЖ

8 Січня 2023 21:44
У Верховній Раді ініціювали звернення до голови ВР Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень депутатів, які були обрані від проросійських партій. Майже 70 нардепів відмовились ставити свої підписи під цим зверненням.

Про це повідомляє народна депутатка від Волині Ірина Констанкевич.

«Зараз – найкращий час, щоб напрацювати єдину політику щодо представників проросійських партій, аби вони не могли впливати на політичну систему в майбутньому», – переконана Ірина Констанкевич.

Як повідомила народна обраниця, наприкінці грудня вона підтримала звернення доРуслана Стефанчука щодо позбавлення повноважень народних та місцевих депутатів від проросійських партій.

Читати ще: Нардепи закликають заборонити ОПЗЖ відвідувати Раду вже наступного засідання

«Моя політична позиція – неприпустимо, щоб у нашій державі мали хоч найменшу владу ті, хто так чи інакше дотичний до країни-терориста, країни-агресора, країни-вбивці.

Наше завдання – напрацювати дієвий механізм, аби члени партій на кшталт ОПЗЖ не мали можливості впливати на будь-які політичні процеси в Україні», – резюмує Ірина Констанкевич.

До слова, більшість громадян України виступають за дострокове позбавлення повноважень політиків від проросійських партій. Натомість лише 3% громадян України готові дати депутатам заборонених партій допрацювати до наступних виборів, йдеться у результатах соціологічного опитування, що проводилося Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення Руху ЧЕСНО з 13 по 21 грудня 2022 року.

14% українців виступають за дострокове позбавлення повноважень політиків від проросійських партій, 10,5% за дострокове позбавлення повноважень та заборону балотуватись знову, 11% за проведення люстрації та заборону обіймати державні посади, 17% українців вимагають від правоохоронців розслідувати діяльність кожного окремо і перевірити на факти держзради, а 39% за все вище перелічене.

Нагадаємо, у середині грудня 2022 року у Верховній Раді розпочали збір підписів за позбавлення повноважень народних депутатів – представників забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя».

Як ми писали, Восьмий апеляційний адміністративний суд 20 червня заборонив політичну партію «Опозиційна платформа – За життя».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Міра Показати IP 9 Січня 2023 17:52
Це жах
Клава Показати IP 10 Січня 2023 05:45
паралельно скорочуючи кількість нардепів, не завжди відповідальних..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus