USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ремонту потребують 1,5 тисячі км доріг до опорних шкіл в Україні

3 Квітня 2017 18:10
Важливо синхронізувати відкриття опорних шкіл з ремонтом автошляхів, інакше нові шкільні автобуси їздитимуть бездоріжжям, - наголошує Міністр освіти і науки.

Про це йшлося під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом та керівниками міністерств на тему: «Децентралізація. Історія успіху. Нові завдання» 31 березня у Києві.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила, що наразі у сільській території понад 33% дітей 10-го класу навчаються в школах, де є менше 10 учнів, а один вчитель викладає 5-7 предметів. Тобто, через мережу таких малих шкіл закладається неуспіх дітей, адже вони не мають доступу до якісної освіти. Майже 60% десятикласників у сільській місцевості навчаються у малих школах. Отже, реформа системи освіти спрямована на відкриття добре обладнаних шкіл. Початкова школа повинна бути розташована якнайближче до місця проживання дитини, натомість діти старшого віку повинні мати можливість навчатися в кабінетах з обладнанням, вчити іноземні мови з кваліфікованими вчителями.
Міністр наголосила, що важливо синхронізувати відкриття опорних шкіл з будівництвом та ремонтом доріг. До 178 існуючих опорних шкіл веде приблизно понад 5,5 тисячі кілометрів доріг, з них потребують ремонту 1,5 тисячі кілометрів. При формуванні планів ремонтів доріг місцевого значення потрібно враховувати плани відкриття опорних шкіл. Важливо, аби нові шкільні автобуси не їхали одразу по розбитій дорозі. Торік для опорних шкіл бракувало понад 280 автобусів, а нині 74 автобуси. Наступного року планують відкрити ще 140 опорних навчальних закладів, куди довозитимуть дітей, аби ті могли мати кращу якість освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лом Показати IP 3 Квітня 2017 18:19
Гройсман,Гриневич - начеб то в Ізраїлі проживаю.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus