USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рештки з ковельського ветсанзаводу захоронили в траншеї від снарядів

12 Квітня 2017 10:54
Після ліквідації боєприпасів в селі Старі Кошари, що на Волині, на цьому місці захоронили туші тварин з ковельського ветсанзаводу. При чому, про такі заходи місцевих жителів і владу ніхто не попередив.

Про це йшлося під час чергової 13-ї сесії Волинської обласної ради.

Депутат Юрій Поліщук зазначив, що до нього звернулись жителі села Старі Кошари, які зазначили, що поблизу села ліквідували боєприпаси, але людей не попередили про майбутні вибухи.

Згодом з’явилась інформація про те, що біля місця вибухів в кар’єрі знайшли захоронення решток з ковельського ветсанзаводу. Тож селяни перекрили дорогу, аби мертвеччину з заводу не скидали біля їхніх домівок.

«Організатори таких заходів не вважають за потрібне погоджувати свої дії з органами місцевого самоврядування – не знала про це все навіть сільський голова», - зазначив Юрій Поліщук.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Люди б'ють на сполох.

Мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти та інші небайдужі ковельчани навіть кілька разів блокували дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускали на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Вони стверджують, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, в той час, як керівництво підприємства нічого не робить для вирішення ситуації.

Нещодавно стало відомо зі слів народного депутата від Волині Ігоря Гузя, що ветсанзавод мають закрити.

Через те, що директор Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадим Сухонос отримував на переробку набагато більше сировини, ніж підприємство могло обробити, Ковель і опинився на межі екологічного лиха. Наразі проти керівника порушили кримінальне провадження.

Читати ще: Гріхи – в землю? Рештки тварин хотіли захоронити без погодження з людьми

Додамо, керівництво району, як один із варіантів, навіть розглядало ділянку під захоронення сировини – це військовий полігон неподалік Повурська. Однак військові не дозволили її використовувати не за призначенням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus