USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

«Робитимемо все, аби зло в подобі правонаступниці сталінського режиму було покаране», – Ірина Констанкевич

18 Листопада 2022 06:43
Під час виступу з трибуни Верховної Ради народна депутатка Ірина Констанкевич звернула увагу народних обранців на тему, яка нині є актуальною як ніколи – тему геноциду українського народу.

«Замовчування правди про геноцид українського народу може породити новий геноцид». Ці слова американського політика Чака Шумера стали пророчими. Через 90 років від геноциду, зумисне вчиненого радянською владою, маємо новий геноцид, зумисне вчинений «правонаступницею» СРСР росією. Коли ми й зараз повторюємо «сталінський режим, сталінські злочини», то означуємо лиш 25% правди. Вислів «комуністичні злочини» правдивий тільки на 50%», – наголосила вона.

На думку народної обраниці, корінь зла і справжня його причина в тому, що всі ці режими та злочини були і є імперськими.

«Понад 7 мільйонів загиблих українців (за даними Інституту Національної пам‘яті), 1,6 мільйона дітей, немовлят. Ми звертаємось до міжнародної спільноти, аби світ визнав голод 1932-1933 року геноцидом українського народу, спричиненим радянською владою. Насамкінець процитую роман Василя Барки «Жовтий князь», присвячений Голодомору: «Їхнє зло щезне, а правда вічна». І будемо робити все, аби зло у подобі правонаступниці тоталітарного сталінського режиму було покаране», – резюмувала Ірина Мирославівна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пруся Показати IP 18 Листопада 2022 23:58
Позорище

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus