USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.10

Росіяни упродовж двох тижнів намагаються атакувати українські летовища, – Ігнат

26 Червня 2023 14:46
Росіяни протягом двох останніх тижнів намагалися атакувати українські летовища.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Росія у своїх зведеннях знищує на місяць по 20, а то й більше наших літаків. Хочу зазначити, у червні у нас була втрата літака. На початку місяця. На жаль, таке трапляється. Це війна, і теж є втрати. Але це один, а у них втрати 20 чи й більше у їхніх зведеннях. Наші літаки виконують доволі успішно бойові завдання на десятках оперативних аеродромів. Ви всі бачите результати цієї бойової роботи. У ворога, зрозуміло, палає. Неодноразово ворог намагався за останні два тижні атакувати летовища. Це і Кропивницький, і Дніпро, буквально ця атака ракетами Х-22 по Дніпру, та Старокостянтинів», – сказав Ігнат.

За його словами, росіяни хочуть знищити і озброєння, яке Україні дають партнери, і літаки, які виконують щодня бойові вильоти. «Але ж у Повітряних силах це прекрасно знають та розуміють. Є досвід ведення війни. Літаки, звичайно, розосереджені. Їх ховають, і вони продовжують виконувати завдання щодня, російська статистика їх не знищить. Все добре, і, повірте, літаки F-16 будуть у такому ж самому режимі виконувати бойові завдання та розміщуватись так, як і зараз наша авіація. Але вони будуть значно ефективніше бити ворога», – підкреслив речник Повітряних сил ЗСУ.

Попри те, додав Ігнат, що нині лунають різні заяви від різних керівників країн стосовно надання тієї чи іншої техніки, українських пілотів відправляють на навчання фактично щотижня. «Ми ж в інформаційному просторі послідовні. Я озвучую те, що визначено у Повітряних силах пріоритетом: надання нам літаків, який тип найкраще підійде, які ми можемо швидко опанувати, у найкоротший термін доставити на наші летовища, щоб льотчики виконували на них завдання», – сказав він.

Речник Повітряних сил зазначив, що цей процес непростий, але вже на фінішній прямій. Є рішення, є бачення усіх країн того, як саме Україна отримає ці літаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 26 Червня 2023 19:32
Навiщо ця брехня: нiколи такого не писала Росiя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus