USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Савченко заявила про створення власної громадської платформи

27 Грудня 2016 12:24
Народний депутат України Надія Савченко заявила про створення громадської платформи "РУНА". Про це вона повідомила під час прес-конференції у Львові, повідомляє 112.ua.

"Сьогодні ми хочемо представити вам громадську платформу. Те, що я говорила: це не політичний проект, партія - це всього лише механізм, вона у нас з'явиться тоді, коли це буде потрібно. В даний час це просто природне об'єднання людей, які чують саму суть, саму ідею, а не якісь гасла, який популізм. Сьогодні ми представляємо вам громадську платформу "РУНА", - заявила Савченко.

"Це рух українського народу, активних, мислячих українців. Це реформи українського народу заради зміни системи, справжньої зміни системи. Це еволюція українського народу, як виключне вимога Революції гідності", - пояснила депутат.

За словами Савченко, Україна до змін у системі повинна дійти еволюційним, а не революційним шляхом.

"Я колись говорила, що є еволюційно-революційного шляху. У нас відбуваються Майдани, бо це природна боротьба людини за свої права, життя. Лише після кожного Майдану нам вдається задурити розум і повертають все навпаки. Якщо ми зараз розуміємо, що ми не можемо зносити голову поки у нас немає виписаного того, що ми замість цього поставимо, то нам не потрібно робити революцію у вигляді просто нещадного бунту. Нам дійсно потрібно підійти до цього розумно, виважено і шляхом еволюції здійснити зрештою ту революцію, яка потрібна Україні", - зазначила Савченко.

За словами представника експертної групи "Народний суверенітет" Теодора Дьякова, метою громадської платформи є створення "контрольованої представницької демократії" в Україні. Він також уточнив, що про федералізм мова не йде.

Нагадаємо, Верховна Рада виключила Надію Савченко зі складу Постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Таке рішення ухвалив Комітет ВР у закордонних справах. Нардепа також виключають із Комітету з нацбезпеки і оборони ВРУ.

20 грудня спікер парламенту Андрій Парубій оголосив про виключення депутата Надії Савченко з фракції «Батьківщина».

Раніше стало відомо, що Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками «ДНР» і «ЛНР». Служба безпеки України заявила, що ця зустріч не була погоджена. Нардепа викликали в СБУ на допит, де вона підтвердила факт таких переговорів.

Як відомо, з липня 2014 року по травень 2016 року Надія Савченко була позбавлена волі на території Росії за звчинуваченням у вбивстві російських журналістів. Її звільнили за результатом обміну на російських ГРУшників.

Відома волонтерка кримчанка Гайде Різаєва, яка знаходилася в полоні тих самих людей, які затримували Надію, під час прес-конференції «Надія Савченко: герой чи зрадник» запевнила, що насправді Савченко ніколи не була в полоні і в’язниці, а також не голодувала, а все це можна назвати добре спланованою політичною акцією. Також Гайде Різаєва повідомляла про те, що Надія Савченко знаходиться в тісних стосунках з кумом Путіна Віктором Медведчуком. Волонтерка звинуватила Савченко у відкритій проросійській діяльності в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Чапай В.Б. Показати IP 27 Грудня 2016 12:27
Хвора ...співчуваю ! З її мисленням і "опитом" в селі на буряках - ціни не буде...!!!
Просто Показати IP 27 Грудня 2016 14:26
Найдуться дурні, які будуть в неї вірити! Спонсорнуть компанію і вуаля - Надюха президент. Є ж придурошні, які зара "Юлю до влади" кричать так і там буде ситуація.
Анатоль_ Показати IP 27 Грудня 2016 16:32
Надійко, ми з тобою!!!
Волинянин Показати IP 27 Грудня 2016 19:16
Бабі місце в дурдомі. Їдь собі з Богом в Росію і не ганьби Україну, це не твоя країна це не твій народ
коля Показати IP 27 Грудня 2016 21:19
що вам тсн в голову вкладе то ви і будете думати і казати. спочатку герой країни, а тепер зрадниця... не раби....єх

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus