USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Савченко знову їздила до бойовиків

24 Лютого 2017 18:07
Сайти бойовиків угруповання «ДНР» у п’ятницю повідомляють про приїзд на контрольовані ними території народного депутата України Надії Савченко.

Як інформують ресурси сепаратистів, пише Радіо Свобода, Савченко прибула разом на неконтрольовані українською владою території Донеччини разом із керівником українського Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиром Рубаном.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Повідомляється, що буцімто Савченко і Рубан прибули, щоб відвідати українських військовополонених.

Як пише Главком, народний депутат від БПП Тетяна Ричкова сьогодні, 24 лютого, у Верховній Раді закликала Генеральну прокуратуру та СБУ розслідувати такі дії тепер вже нефракційної колеги по парламенту.

За словами Ричкової, українська льотчиця цього тижня побувала поблизу Донецького аеропорту і підбурювала українських військових здати позиції.

«Я говорю за дорученням і від імені військовослужбовців повітряних сил України. Цього тижня народний обранець Надія Савченко була в районі Донецького аеропорту, де зустрічалася з військовослужбовцями 80-ї та 79-ї окремої повітряної десантної бригади, підбурювала їх залишити свої позиції, взяти зброю і прийти сюди скидати злочинну владу», - розповіла нардеп.

Ці слова, як додала Ричкова, можуть підтвердити бійці цих повітряних бригад.

«Єдине, про що вони дуже жалкують, - це те, що вони не змогли зробити відеозапис, отримати відеодокази», - додала вона.

Ричкова також попросила вважати свій виступ депутатським запитом - від свого імені та імені військовослужбовців - до ГПУ та СБУ.

«Я звертаюся в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України, щоб вона розпочали кримінальну справу по цьому факту», - сказала вона.

Самої Надії Савченко в цей час в сесійному залі не було.

Наприкінці минулого року Надія Савченко вже зустрічалася з ватажками сепаратистів, щоправда, в білоруському Мінську. Тоді вона стверджувала, що метою таких контактів, серед іншого, було звільнення полонених. Через це Савченко виключили з "Батьківщини" та з комітету з нацбезпеки.

За даними СБУ, в полоні бойовиків перебувають 109 громадян України.

Звільнення заручників є однією з вимог мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині Донбасу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Петро Показати IP 24 Лютого 2017 19:51
СБУ контррозвідкою не займається - СБУ видає дозволи на переміщення товару в ДНР.
Перехожий Показати IP 24 Лютого 2017 20:07
Вже давно зрозуміло, що вона заслана росією. Росіяни нікого просто так не звільняють. До в'язниці її і чим швидше.
боголюбы до Перехожий Показати IP 24 Лютого 2017 22:14
Парасюк тоже был в плену. Если честно раньше ее терпеть не мог, а сейчас она мне импонирует, простая со своими тараканами в голове, говорит иногда правельные вещи, не лягла ни под пороха ни под нациков, сама по себе.
Анонім до боголюбы Показати IP 25 Лютого 2017 11:22
вона як і ти від Бога вільна
Анонім до Перехожий Показати IP 25 Лютого 2017 10:29
Вона й хоче щоб іі затримали... аможе в неі там любов(( от і іздить
Марія Показати IP 24 Лютого 2017 20:50
Журналісти пишіть правду,Савченко їздила до наших полонених,на яких клало болт все сране київське кодло на чолі з порошенком,а ця баба реально не забуває за наших військово полонених,а що рада зробила для тих бійців? нічого,можна савченко всіляко називати,але вона боєць,солдат,а солдати своїх не покидають,а на рахунок писак,які там щось варнякають типу продалась кремлю,то скажу відкрийте очі і подивіться все це ато,блокади,і всіляки негаразди,це від безтолковоі,корумпованоі теперішньої влади,яка довела країну до ручки
корірний лучанин Показати IP 25 Лютого 2017 00:20
А до бойовиків це в Сірію до ігіл?
татарин Показати IP 27 Лютого 2017 03:47
Ну і п.а.д.л.о же ти надя савченко.... Настільки ми за тебе переживали . Настільки наразі ненавиджу. Закликати здати позиціїї, знаючи що той клаптик нашої землі піде під ноги чужинцями.... Жаль не *** .... Тьху! Як же так можна помилятися в людях?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus