USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

СБУ інкримінує державну зраду депутатам Волинської обласної ради

26 Листопада 2018 17:38
Депутатів Волинської обласної ради від опозиційних сил почали викликати в СБУ на допити. Їм інкримінують звинувачення у державній зраді, підробці документів та кількох інших статтях Кримінального кодексу.

Про це під час ефіру на ТРК «Аверс» розповів радник голови Волинської обласної ради, голова фракції УКРОП у Волиньраді Вячеслав Рубльов, інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

Участь у прямому ефірі взяли участь депутати Волиньради з фракцій різних політичних сил. Зокрема, фракцію УКРОП представляли очільник фракції Вячеслав Рубльов та депутат Михайло Імберовський, фракцію Радикальної партії Олега Ляшка представляв Юрій Ройко, ВО «Батьківщина» - Ігор Лех та Василь Столяр, ВО «Свобода» - Олександр Пирожик.

За словами Вячеслава Рубльова, першими на допит в СБУ викликали членів постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Це сталось після того, як члени комісії вирішили звільнити директора комунального підприємства «Санаторій матері і дитини «Пролісок» Валентину Касарду через поважний вік очільниці установи.

«Після цього, депутат, один із членів комісії, який не був присутній на комісії, вирішив що були порушені якісь його інтереси і написав скаргу в СБУ. Сьогодні депутатський корпус обласної ради ходить на допити в СБУ. Такого тиску не було навіть за Януковича і ми подумати не могли, що ті часи повернуться», - розповідає Вячеслав Рубльов.

Депутат розповідає, на допитах в СБУ він побував уже двічі. Крім того, в постанові, згідно якої його викликали в СБУ йдеться і про прослуховування телефону.

«Нам, депутатам з різних опозиційних сил, інкримінують 111 ст. Кримінального кодексу – державна зрада.

Тобто повертаються ті часи, коли патріотів починають переслідувати. Людям, які в 2014-2015 роках допомагали фронту, атовцям, їм інкримінують державну зраду, - каже укропівець. – Я не розумію, які наші дії підпадають під статтю про державну зраду? Замість того, щоб виконувати свою роботу – зустрічатися з виборцям, працювати над проектами рішень обласної ради, ми маємо ходити в СБУ і пояснювати, що ми виконуємо свої функції і повноваження».

Крім того, до справи про державну зраду «пришили» ще кілька обвинувачень. Зокрема ст. 358 ККУ (підроблення документів), ст. 351 ККУ (перешкоджання діяльності народного депутата України і депутата місцевої ради), ст. 356 ККУ (самоправство) та ст. 367 ККУ (службова недбалість).

«Думаю, що так тиснуть на нас, бо невдовзі вибори Президента, тож аби люди на місцях не виступали проти системи і не мали своєї думки, з ними будуть проводити таку роботу, - припускає депутат. – Така кількість статей відкрита тому, що по кожній із них можна викликати депутатів на допит. Тобто, під питанням робота не тільки комісій обласної ради, а й загалом усієї обласної ради – депутати не зможуть навіть зібратися на обговорення».

Вячеслав Рубльов каже: депутати обласної ради саме нинішнього скликання об’єднані навколо ідеї покращити життя на Волині, вони хочуть аби школи та дитсадки функціонували, щоб медичні заклади були відремонтовані і з необхідним обладнанням, щоб дороги були в належному стані.

«Я закликаю представників СБУ не робити протиправних вказівок, які їм надходять. Прийде весна – будуть зміни в країни. Ми не збираємося їхати з України, ми всі хочемо тут жити і працювати і нам треба буде один одному дивитися в очі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Листопада 2018 20:37
теперішні "будівельники життя по-новому" з печерських пагорбів переплюнули своїх папєрєдніків у гнобленні і пограбуванні народу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus