USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

СБУ: Порошенка не випустили з України на зустріч з Орбаном, бо цим би скористалася Росія

2 Грудня 2023 19:44
Служба безпеки дала коментар щодо того, чому експрезидента Петра Порошенка вкотре не випустили за кордон у відрядження.

СБУ і розвідувальні органи отримали інформацію про підготовку провокацій на міжнародній арені з боку російських спецслужб, які мали знизити підтримку іноземних партнерів і розколоти українське суспільство.

За даними СБУ, для цього росія могла використати заплановану зустріч голови партії «Європейська солідарність» Порошенка з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який відомий проросійською позицією.

Читати ще: Премʼєр Угорщини виступив проти початку переговорів про вступ України в ЄС

Через це Верховна Рада не дала дозвіл на закордонне відрядження депутату, «який мав стати інструментом в руках російських спецслужб». Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко 1 грудня пояснював, що скасував міжнародне відрядження Петра Порошенка після листа з грифом «Для службового користування», зміст якого він не міг розголошувати.

Також СБУ звернулася до Офісу президента, Кабінету міністрів і Верховної Ради з пропозицією врахувати інформацію про плани росії під час організації та погодження закордонних відряджень українських делегацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 2 Грудня 2023 20:02
Зеленський боїться Порошенка,бо той набагато кращий президент.
К.лучанин до дідо Показати IP 2 Грудня 2023 21:37
Дійсно, "кращий" бо зробив Україну за час свого президенства найбіднішою країною Європи! А Зеленський не боягуз, оце затямте.
19 до К.лучанин Показати IP 2 Грудня 2023 22:46
Не боягуз, нічого не робив щоб підготуватись до оборони держави про що далі говорити
дідо до К.лучанин Показати IP 3 Грудня 2023 05:30
янукович обікрав країну та привів війну...Порошенко прийняв казну з 100 тисяч баксів, а віддав Зеленському з 40 мільярдами...Зеленський профукав гроші на дороги та піар, замість армії...
ABC Показати IP 2 Грудня 2023 21:58
Боже, яка маячня. Придумали би щось більш правдоподібне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus