USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Затримали російського «генерала», який організував бунт нацгвардійців

24 Жовтня 2014 13:44
Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що затриманий громадянин РФ, який організовував і координував так звані протести військовослужбовців Національної гвардії України біля Аадміністрації Президента. Про це повідомляє «День».

"Цей громадянин РФ представлявся "генералом ФСБ", його прізвище Гричишкін, у нього є посвідчення заступника головного редактора "Російських новин", помічника депутата Держдуми. Він не просто затриманий, ми говоримо про те, що саме цей ляльковод, проживаючи останній місяць в Київській області, організовував і координував такі правопорушення: провокації по інспірування так званих протестних акцій Нацгвардії біля Адміністрації Президента", - розповів він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Згідно з даними СБУ, саме ця людина організовував вивезення тіл загиблих громадян РФ з території Донецької та Луганської областей, а також безпосередньо контактувала з терористами.

Як повідомлялося, кілька сотень військових Нацгвардії (представники військових частин №№ 3027, 3030, 3066) 13 жовтня з-під Києва прийшли до Адміністрації президента з вимогою демобілізації. Вони стверджували, що переслужили свій термін на півроку.

Командування Нацгвардії запропонувало учасникам акції протесту повернутися у військову частину для проведення подальших переговорів. Крім того, Зубко закликав їх повернутися до в/ч, пообіцявши, що зустрінеться з ними там після візиту президента України Петра Порошенка до Мілану 16-17 жовтня. Командувач Нацгвардії Степан Полторак пообіцяв, що солдати-строковики Нацгвардії, які знаходяться на службі понад установлений строк, отримають премію, а зарплата всім іншим буде 15-го числа.

Уже наступного дня, 14 жовтня, проти військових Національної гвардії України, які брали участь в акції протесту на Банковій, порушили кримінальне провадження.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus