USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Проти нацгвардійців-пікетувальтників порушили справу

14 Жовтня 2014 13:50
Проти нацгвардійців-учасників вчорашньої акції протесту під АПУ порушена справа, - Ярема

Проти військових Національної гвардії України, які вчора брали участь в акції протесту під стінами Адміністрації Президента України, порушено кримінальне провадження. Про це повідомив журналістам у верховній Раді України генеральний прокурор Віталій Ярема, - повідомляє РБК-Україна.

"Військовослужбовцям та працівникам правоохоронних органів заборонено здійснювати пікети, демонстрації та акції непокоро. Зараз військова прокуратура працює, зареєструвала кримінальне провадження, і працює з метою встановлення тих людей, які організували цей так званий мітинг непокори. Президент (Президент України Петро Порошенко) негайно разом з керівництвом Міноборони та МВС відреагували на цю ситуацію. Вона мирним шляхом закінчилася, але працюють щоби ці випадки не повторилися", - сказав Ярема.

Він зазначив, що організаторів акції може чекати кримінальна відповідальність.

"Це може бути і дисциплінарне покарання. Якщо це особа організувала з метою дискредитації української влади і українського війська, то може бути і кримінальна відповідальність", - зазначив Ярема.

Нагадаємо, 13 жовтня 2014 р. кілька сотень солдатів строкової служби Національної гвардії України покинули місце своєї постійної дислокації в Нових Петрівцях під Києвом і прибули пікетувати Адміністрацію Президента України. Основною їхньою вимогою було - щоб Президент Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію.

Командування Нацгвардії запропонувало учасникам акції протесту повернутися у військову частину для проведення подальших переговорів. Крім того, Зубко закликав їх повернутися до в/ч, пообіцявши, що зустрінеться з ними там після візиту президента України Петра Порошенка до Мілану 16-17 жовтня. Командувач Нацгвардії Степан Полторак(відсьогодні – міністр оборони) пообіцяв, що солдати-строковики Нацгвардії, які знаходяться на службі понад установлений строк, отримають премію, а зарплата всім іншим буде 15-го числа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Света Показати IP 14 Жовтня 2014 13:56
Вот вам намордник на рот, что бы не розявляли .А то забыли что в этой стране у вас есть только обязанности, а прав нет. Так что нечего ходить их качать, а то тюрьма.
Тарас до Света Показати IP 14 Жовтня 2014 16:59
Під час війни для таких тільки трибунал, інакше Україні ж-па
Света до Тарас Показати IP 14 Жовтня 2014 18:19
А когда будет трибунал для тупых и продажных генералов, ворующих деньги страны и солдат ?Вот они и доведут страну до Ж - ПЫ, а не солдаты отстаивающие свои права.
поліщук Показати IP 14 Жовтня 2014 15:26
Треба було цих горе-гвардійців весною дембельнути а через місяць під час другої чи третоьої хвилі мобілізації призвати і відправити в АТО.
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2014 15:27
Військовослужбовцям та працівникам правоохоронних органів заборонено здійснювати пікети, демонстрації та акції непокори - ніби просто так вони вийшли! влада - повне га*но. як вдіти солдат і нагодувати в них грошей нема, а як йти воювати - так відразу мусять коритись . треба було посадити їх всіх на кілок, включаючи того ярему!
пу Показати IP 14 Жовтня 2014 19:38
онижедети

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus