USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Щоб не псував вигляд міста»: у Луцьку підприємцю, який не хоче оновлювати павільйон, не продовжили оренду

24 Листопада 2021 10:07
Підприємцеві, який не погоджується за рік привести свій торговий павільйон на зупинці до належного вигляду, не продовжили оренду.

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради.

Депутати розглядали проект рішення про поновлення договору оренди землі фізичній особі-підприємцю Тишик А.І. для обслуговування продовольчого магазину-павільйону на вул. Богдана Хмельницького, 62 у м. Луцьку (площею 0,0044 га). Під час засідання комісії достатньої кількості голосів не набралося для підтримки цього проекту рішення, оскільки підприємець не надав гарантійного листа про те, що в річний термін павільйон замінять на новий, який відповідає затвердженим архетипам.

Чоловік підприємиці Алли Тишик Віталій Ковальчук, який попросив слова, запевняв, що у них немає коштів на заміну павільйона за рік.

«Підписати цього гарантійного листа – підписати собі вирок. В нас немає такої можливості і за рік часу неможливо ні фінансово, ні фізично зробити реконструкцію. Або знести повністю і побудувати по-новому. Ми не отримали відповіді на питання, скільки років будуть дійсні ці архетипи, які нам показували: рік, два, п’ять. Ми маємо третю групу інвалідності, багатодітна сім’я, і фінансової можливості зробити реконструкцію у нас немає. Якщо за п’ять років, то ця можливість буде. А знести і побудувати по-новому, вибачте, це неможливо і нереально. Для чого щось змінювати? Якщо треба підфарбувати, підремонтувати – ми не проти», – пояснює чоловік.

Натомість Луцький міський голова Ігор Поліщук наголосив: у Луцьку затвердили концепцію зовнішнього архітектурного вигляду тимчасових споруд та зупинок громадського транспорту, відповідно до якої зупинки громадського транспорту зразка 2000-х років замінять на нові, сучасні та естетично привабливі варіанти. Усього архітектори, нагадаємо, розробили три архетипи таких тимчасових споруд.

«Цей об’єкт виглядає жахливо, він, напевне, стоїть там ще з дев’яностих років. Ви ж не перший рік займаєтесь підприємницькою діяльністю. Думаю з дев’яностих можна було б спромогтися оновити цей об’єкт нерухомості, щоб він не псував вигляд нашого міста. Є рішення міськради про затвердження архетипів, воно чинне і поширюється на усіх суб’єктів господарювання. Тому необхідно оновлювати і рухатися в ногу з часом», – резюмував він.

Згодом Віталій Ковальчук у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини уточнив, що магазин-павільйон на вул. Богдана Хмельницького, 62 був введений у експлуатацію у 2005 році.

Урешті під час голосування проект рішення не підтримав жоден депутат.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
? Показати IP 24 Листопада 2021 10:23
Про які "архетипи" йдеться? Може АРХІТИПИ.
Бульба Показати IP 24 Листопада 2021 10:27
В кожного правила є незвротня дія!! Нові МАПи за новими правилами!! А ті що побудовані???і в належному стані???чиму їх зносити??? Мені подобаються, якщо вони охайні! Це моє життя, яке проходило на чих зупинках!!
Yes Показати IP 24 Листопада 2021 10:46
Де Ви іх бачили в "належному стані"?
Анонім Показати IP 24 Листопада 2021 11:09
А сарай із блоків навпроти - не спотворює обличчя міста?
Пеьро до Анонім Показати IP 24 Листопада 2021 15:48
+! І що заросла територія бадиляччям... Рівненьскій суддя не хоче взяти тримера і викосити, а може це справжнє обличчя Луцька?
Він до Анонім Показати IP 25 Листопада 2021 22:55
А ще там заливали фундамент ввечері, зоб ніхто не бачив. Цікаво що тав скоро виросте…
Кравчука Показати IP 24 Листопада 2021 12:54
Щось тютюнові МАПи роками “совковий” дизайн мають , алe видать “криша” крута
Лучанин Показати IP 24 Листопада 2021 12:57
Зупинка як зупинка. Нормальна криша, є лавочки. Людей на ній багато не буває. А ось колишня зупинка біля центрального ринку де сходять в парк , страшне чудо- юдо, чому її до цього часу не зносять. Там вже й транспорт не зупиняється. І з тим катером що стоїть на канаві в парку треба щось робити. Або привести в належний вигляд або демонтувати.
Лучанин Показати IP 24 Листопада 2021 17:04
Зупинка була здана в експлуатацію в 2005 році і ніяк не в "ДЕВ'ЯНОСТІ".Стан зупинки , в порівнянні з іншими зупинками, близький до ідеального і в порівнянні з Вашими АРХЕТИПАМИ , то мають ВОДУ, КАНАЛІЗАЦІЮ, ТУАЛЕТ, ВЕНТИЛЯЦІЮ, ПОЖЕЖНИЙ ВИХІД (ДВЕРІ), а "нових зупинках" НЕХАЙ НА ГОРШОК ХОДЯТЬ...
Лучанин Показати IP 24 Листопада 2021 18:31
Зупинка, як зупинка, нічого не бракує. Десь, можливо, відремонтувати, підфарбували підприємець НЕ ПРОТИ, ЩО ЩЕ ТРЕБА ВИМАГАТИ. ЯКЩО МЕНІ НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ ФАСАД МІСЬКОЇ РАДИ- ТО ЩО ЇЇ ТРЕБА ЗНЕСТИ І БУДУВАТИ ПО-НОВОМУ?
Ромцьо Показати IP 24 Листопада 2021 19:10
Комусь очі муляє, бо хтось уже напевно із чинушів накинув свої нахабні злодійські руки.
Їван з Гнідави Показати IP 24 Листопада 2021 19:32
Оті ахірєннітипи зараз на Відродження біля міської лікарні, біля "Егоїста", на Дубнівській-Метельницького, на тротуарах з ковбасами вздовж головних вулиць і т. д. і т. п. Рівень професіоналізму, інтелекту ну ніяк не вийде далі тих нужників (від слова нужно для кришувальників) !
Петро із Красного Показати IP 24 Листопада 2021 22:46
Зупинка Старий ринок нікому не цікава? Вже і зупинку забрали, а ОПУДАЛО ЛИШИЛОСЯ. МЕР не має бажання за власні кошти показати приклад та зробити АРХЕТИП затверджений міською радою? Можливо тоді буде цінувати чуже майно.., бо гроші чужі ДОБРЕ ВМІЄ "РАХУВАТИ"
Анонім Показати IP 24 Листопада 2021 23:07
Новий АРХЕТИП встановлено на вулиці Ковельська, район Воз'єднання або ще Братський міст, де, "дякуючи нашій владі" ЗНЕСЛИ ЗУПИНКУ, А НА ОГОРОЖУ ГРОШЕЙ НЕ ВИСТАЧИЛО НІ В МІСЬКІЙ РАДІ, НІ ДЕПАРТАМЕНТІ ЖКГ. І нікому не цікаво, що в Старій частині міста, - НЕМАЄ СПОНСОРА...
Лучанка Показати IP 25 Листопада 2021 14:10
Отой архЕтип, що біля міськлікарні продуваємий всіма вітрами, а взимку буде повно снігу. Оце так концепція. Добре, хоч іншомовних слів набралися.
Віталій Васильович К Показати IP 26 Листопада 2021 22:13
Зверталися до депутатів та міського голови з приводу продовження оренди, адже і підприємець-дружина, і я маємо третю групу інвалідності та багатодітна сім'я за вказаною адресою, але ні міський голова, ні депутати не підтримали проекту. Так наша влада "ДОПОМАГАЄ ЛЮДЯМ". Ми не просимо фінансову допомогу, а лише надати в оренду земельну ділянку та дати можливість працювати і заробляти гроші. Проте на початку сесії п'ять-шість перших проектів по земельних питаннях проголосували ОДНОГОЛОСНО. ПИТАННЯ ЧОМУ?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus