USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скандальновідомий саудівський принц приїхав на саміт G20

28 Листопада 2018 23:28
Принц-спадкоємець Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман, якого пов’язують із убивством саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі, прибув у середу в Буенос-Айрес на саміт G20.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Саудівський принц-спадкоємець Мохаммед бін Салман у середу приземлився в аргентинському Буенос-Айресі, щоби взяти участь в саміті „Великої Двадцятки“. Його зустріли протестувальники, які звинувачують принца у відповідальності за вбивство опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашоггі», — йдеться у повідомленні.

Офіційно ж саудівського принца прийняв і привітав у країні аргентинський міністр закордонних справ Хорхе Фаурі.

Сам саміт G20 пройде в Буенос-Айресі у п’ятницю.

До того Мохаммед бін Салман перебував із візитом у Тунісі, де проти нього теж зібралась демонстрація місцевих правозахисників та журналістів, хоч і невелика.

Нагадаємо, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Слідчі встановили, що журналіст був убитий, а його тіло розчленоване і вивезене з диппредставництва. 23 жовтня ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії Ватан Догу Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли в колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте поки офіційно цю інформацію не підтвердили.

Опозиційний журналіст був задушений. Перед смертю Хашоггі говорив наступне: "Я задихаюся... Зніміть цей мішок із моєї голови, у мене клаустрофобія".

Журналісти отримали аудіозапис вбивства Джамаля Хашоггі, на якому чутно, як один з убивць просить "передати про це шефу". Три різних джерела видання, які прослухали цей аудіозапис, вважають цим "шефом" наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 28 Листопада 2018 23:41
а путлєр часом не збирається на саміт ?
Анонім Показати IP 29 Листопада 2018 09:29
а ще не так давно : "Принц Мухаммед вважається реформатором. Він не тільки бореться з корупцією, а й намагається змінити консервативні закони, що обмежують права жінок королівства. За його словами, до 1979 року Саудівська Аравія була цілком нормальною країною, де жінки і чоловіки мали рівні права і працювали на будь-якій роботі без обмежень.Сьогодні принц Мухаммед поставив за мету повернути все так, як воно було 40 років тому. Між іншим, через реформи в Мухаммеда зʼявилося дуже багато ворогів, в тому числі на релігійному грунті"
Анонім Показати IP 29 Листопада 2018 10:39
В ходе официальных мероприятий G20 Владимир Путин в Буэнос-Айресе отдельно встретится с Макроном, Си, Меркель, Трампом, Абэ, наследным принцем Саудовской Аравии и Макри. Изоляция достигла апогея!
Анонім до Анонім Показати IP 29 Листопада 2018 11:24
не апогея, а опупеоза

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus