USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Туреччина має другий аудіозапис у справі вбивства Хашоггі, – ЗМІ

16 Листопада 2018 19:36
Колумніст турецького видання Hürriyet Абдулкадір Сельві повідомляє, що Туреччина має більше доказів, включаючи ще один аудіозапис, які суперечать основним висновкам обвинувачення Саудівської прокуратури проти підозрюваних у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

Прокурор Саудівської Аравії 15 листопада заявив про вимогу смертної кари для п'яти саудівських чиновників, підозрюваних в убивстві журналіста, в цілому висунувши звинувачення 11 підозрюваним, пише Європейська правда з посиланням на Hürriyet Daily News.

Саудівська прокуратура заявляє, що підозрювані вбили журналіста після невдалої спроби переконати його повернутися до Саудівської Аравії або змусивши його зробити це силою.

Однак турецька сторона має у розпорядженні аудіозапис тривалістю 7 хвилин, на якому чути, що у саудитів не було наміру переконувати у чомусь Хашоггі.

"Турецькі чиновники також не підтвердили, що Хашоггі був убитий після того, як вони дали йому смертельну дозу отрути. Вони (турецька сторона – Ред.) кажуть, що його задушили мотузкою або чимось на зразок поліетиленового пакета", - пише колумніст.

Проте, наголошує колумніст, найсильніші докази про навмисний характер вбивства можна знайти в іншому, довшому аудіозаписі. За його словами, запис завдовжки 15 хвилин був зроблений за 15 хвилин до прибуття Хашоггі у консульство.

"На цьому записі саудівська команда обговорює, як вбити Хашоггі. Вони переглядають свій підготовлений заздалегідь план, і нагадують про обов'язки кожного члена команди", - зазначив журналіст.

Нагадаємо, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Слідчі встановили, що журналіст був убитий, а його тіло розчленоване і вивезене з диппредставництва. 23 жовтня ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії Ватан Догу Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли в колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте поки офіційно цю інформацію не підтвердили.

Опозиційний журналіст був задушений. Перед смертю Хашоггі говорив наступне: "Я задихаюся... Зніміть цей мішок із моєї голови, у мене клаустрофобія".

Журналісти отримали аудіозапис вбивства Джамаля Хашоггі, на якому чутно, як один з убивць просить "передати про це шефу". Три різних джерела видання, які прослухали цей аудіозапис, вважають цим "шефом" наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus