USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Скандальну Ле Пен позбавили депутатської недоторканності

2 Березня 2017 15:44
Європарламент у четвер, 2 березня, позбавив лідера французького Національного фронту Марін Ле Пен депутатської недоторканності через опублікування нею зображення жорстокості терористів Ісламської держави. Рішення вступає в силу негайно, повідомляє Ліга.Новини з посиланням на RFI.

Зняття недоторканності з Ле Пен за звинуваченнями в поширенні зображень актів насильства не означає, що це торкнеться інших справ, порушених проти лідера ультраправих. Політика також звинувачують в тому, що вона призначала працівників Нацфронту парламентськими асистентами і виплачувала їм зарплати з бюджету Європарламенту.

28 лютого 2017 року комісія з юридичних питань ЕП більшістю голосів схвалила позбавлення Ле Пен депутатського імунітету.

Французькі правоохоронці почали розслідування відносно лідера Нацфронту і кандидата в президенти Франції після того, як в грудні 2015-го Ле Пен опублікувала в Twitter фотографії вбивства заручників ІД. Серед них були зображення страти американського журналіста Джеймса Фоулі.

Після полеміки, викликаної цими публікаціями, Ле Пен була змушена видалити їх зі своєї сторінки.

Зняття недоторканності відкриває дорогу офіційного розслідування щодо політика. Якщо суд визнає Ле Пен винною в поширенні зображень актів насильства, їй загрожує покарання у вигляді штрафу на суму € 75 тисяч і трьох років тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, поліція взяла під варту охоронця і голову передвиборчого штабу кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен у справі про нецільове використання коштів ЄС. Європейське бюро з боротьби з шахрайством (OLAF) раніше встановило, що голова партійного кабінету Катрін Грізе і охоронець Тьєрі Леж’є були фіктивно найняті як помічники європарламентаря.

Як повідомлялося, на початку 2017 року Марін Ле Пен назвала антиросійські санкції «абсолютно безглуздими». В разі своєї перемоги на виборах глави держави Ле Пен пообіцяла визнати Крим частиною Росії, оскільки не вважає анексію Криму Росією незаконною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus