USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скандальний ексначальник Волинської митниці Кривіцький судиться за поновлення на посаді та вимагає компенсацію

7 Січня 2020 14:27
Скандально відомий митник Віктор Кривіцький хоче поновитися на посаді. Експосадовець позивається до Волинської митниці та державної фіскальної служби, аби йому виплатили грошову компенсацію за так званий вимушений прогул, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Свого часу Кривіцький одночасно займав дві посади, тільки довго всидіти на двох стільцях йому таки не вдалося: з посади заступника голови Державної фіскальної служби його звільнили під тиском громадськості, а з часом, за наказом в. о. голови ДФС Олександра Власова, звільнили ще й з Волинської митниці ДФС. Відбулося це влітку 2019 року.

З того часу ексчиновнику оголосили кілька кримінальних справ за різними статтями, зокрема, і причетності до корупційних схем. Проте для Віктора Кривіцького це не стало перешкодою. Він, перебуваючи начебто на лікарняному, похапцем вивіз усі свої речі із кабінету у Римчах, і зробив це незадовго до того, як правоохоронці провели там обшуки.
Та прощатися із Волинською митницею Кривіцький не планує, тож звернувся із позовом до суду, у якому ввимагає від Волинської митниці та ДФС України, аби його поновили на посаді та ще виплатили грошову компенсацію за так званий вимушений прогул.

Читати ще: Від $5000 за вхід у новий штат митниці: журналіст озвучив «прайс» від Кривіцького

Розгляд справи за позовом Віктора Кривіцького відбувся у Волинському окружному адміністративному суді, проте сам позивач на засідання не з'явився. Тож під час засідання представник відповідача клопотав, аби позов ексмитника залишився без розгляду. Однак суддя у задоволенні клопотання відмовив, а інші можливі клопотання через відсутність позивача Кривіцького розглядати відмовився.

У липні 2019 року Кривіцького оголосила в розшук Київська прокуратура. Його підозрювали у хабарництві та зловживанні службовим становищем. Сам Кривіцький заявляв, що ні від кого не переховується і перебуває в Україні.

У вересні 2019 року прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальні акти стосовно колишнього начальника Волинської митниці через те, що збирав компромат на свого підлеглого та його сім'ю. Крім цього, прокуратурою до суду було скеровано ще один обвинувальний акт стосовно вказаного посадовця митниці, а також двох його підлеглих інспекторів митниці, які отримували неправомірну вигоду від фізичних осіб за безперешкодний проїзд через державний кордон України.

Нагадаємо, Віктор Кривіцький приступив до роботи на посаді виконувача обов’язків керівника Волинської митниці ДФС у жовтні 2016 року. У грудні 2016 року Кривіцького призначили начальником Волинської митниці ДФС.

Згодом спалахнув скандал у зв’язку із заявами працівника митниці Петра Євтушка про те, що її очільник Віктор Кривіцький був причетний до незаконної схеми ввозу товарів із Польщі. Так, переповнені товаром автомобілі на митниці нібито фіксують як порожні. Своєю чергою, на міжнародних пунктах пропуску це заперечують, а за справу взялися прокуратура та СБУ. Після того, як Петро Євтушок публічно розповів про корупцію на митниці, його звільнили «за перевищення службових повноважень».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
правдиваЯ Показати IP 7 Січня 2020 14:39
Хе-хе... це Україна тут неможливе стає наявним! :)
ку Показати IP 8 Січня 2020 15:59
Якщо до 8 березня його не посадять, даремно ми ходили на вибори президента.
??? Показати IP 8 Січня 2020 18:39
Ще й в'якає гад.На місці влади таких ділків до стінки його і його сімейне кодло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus