USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Смерть активіста в Мінську: оприлюднили відео моменту загибелі

15 Серпня 2020 21:29
ЗМІ опублікували відео моменту смертельного поранення учасника протестів у Мінську Олександра Тарайковського.

Він загинув увечері 10 серпня в районі станції метро "Пушкінська" в столиці Білорусі під час силового розгону мирних протестів, пише УНІАН.

"На цьому зображенні, взятому з відеозапису Associated Press Television, знятого в понеділок, 10 серпня 2020 року, зображений протестувальник, якого впізнали як Олександра Тарайковського. Його поранили під час мітингу після президентських виборів", – йдеться в повідомленні Associated Press.
Тим часом, телеграм-канал Nexta опублікував відео загибелі Тарайковського. На відео видно, як протестувальник спочатку наближався до силовиків, а потім упав, після чого вже лежав нерухомо.
Офіційна влада визнала загибель Тарайковского в ту ж ніч, але причиною назвали "вибух невстановленого пристрою" в руках, який він нібито збирався кинути в силовиків. Медична причина смерті – відкрита рана грудної клітини і крововтрата. При цьому опубліковані відео та відсутність травм, характерних для вибуху, викликали сумніви в офіційній версії МВС Білорусі.

Читати ще: У Луцьку відбулася акція на підтримку Білорусі

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Однак вже ввечері на протести вийшли тисячі людей, коли ЦВК оприлюднила попередні результати голосування, згідно з якими перемагав Олександр Лукашенко.

Стихійні акції на вулицях Мінська та інших міст тривають і зараз. Тепер на страйки виходять працівники найбільших підприємств країни.

У відповідь на мирні протести силовики жорстко затримували громадян, били і навіть вбивали. У МВС Білорусі незабаром підтвердили, що дозволили спецназівцям стріляти «на знищення».

Читати ще: У Мінську тисячі людей вшановують пам’ять загиблих на протестах

На насильство з боку правоохоронних органів відреагувала низка європейських держав. ЄС заявив, що займається підготовкою списку санкцій і що не визнає вибори в Білорусі.

14 серпня стало відомо, що ЦВК офіційно підтвердила перемогу Лукашенка з 80% підтримки з боку виборців. Однак ні опозиція, ні громадяни з цим не згодні.

Читати ще: «Лукашенко перетворив мирні мітинги у криваву бійню». Тихановська закликала мерів міст очолити протестний рух у Білорусі

Лідер об'єднаної опозиції та опонентка чинного президента на виборах Світлана Тихановська ще раз закликала Лукашенка до мирних переговорів. Білоруси анонсували найбільший марш свободи в історії країни на 16 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Ісса Ндойє Показати IP 15 Серпня 2020 23:28
Треба було вдома виховувати дітей і заробляти на їхне світле майбутнє, а не шастати по мітингах ...
Алекс Показати IP 16 Серпня 2020 02:13
На відео видно, як протестувальник спочатку наближався до силовиків, а потім упав. При цьому також видно що інші під його прикриттям в силовиків щось бросали. Я би за домохозяйку яка й дня офіційно не працювала не вийшов би ніколи.
123 до Алекс Показати IP 16 Серпня 2020 11:01
Вони вийшли проти таракана, а не за когось. Білоруси, якщо у вас на протестах появиться якась сива сволота на бульдозері і буде вам кричати, що робити. Шліть його науй відразу і далеко...
Алекс до 123 Показати IP 16 Серпня 2020 15:30
Вони вийшли на заклик оппозиції з першого дня виборів, яка знала що в них шансів дуже мало, тому не дуже переймалася спостеріганням та участю в виборчих комісіях для контролю виборів. До влади хочуть прийти політики які можуть прийти до влади тільки через протести.
Анонім Показати IP 16 Серпня 2020 07:59
Первый обладатель небесной премии Дарвина на белорусском майдане...
Леонид. Показати IP 16 Серпня 2020 09:21
Всё идёт по сценарию разработанному Западом. Верю в разум белорусов.
Серж до Леонид. Показати IP 16 Серпня 2020 10:54
В волинських новинах, в коментарях по більшало любителів @уйла і руського міра. Адміністрація напевно кайфує від цього.
Я до Серж Показати IP 16 Серпня 2020 14:14
далеко не всі свідомі недоумки - адепти гейропи..
Народна прокуратура Показати IP 16 Серпня 2020 10:06
Офіційна версіф влади - чоловік намагався кинути в міліцію вибуховий пристрій, однак я не зміг побачити, що у нього в руках щось було. І в момент падіння на асфальт з рук нічого не випало. Скоріш за все, у якогось омонівця виявились слабкі нерви і він вистрілив. Можливо, це якийсь спецзасіб у вигляді світло-шумової гранати, яка потрапила безпосередньо в тіло людини і вибухнула. У будь-якому випадку, це перевищення повноважень, бо мітингувальник у той момент не загрожував життю чи здоров'ю працівників міліції.
Сила Показати IP 16 Серпня 2020 10:42
Сакральна жертва є. Можна розвалити країну к чортам.
Типовий хєрой Показати IP 16 Серпня 2020 11:05
Для картинки на захід достатньо. От якби це був не зек-тунєядець, а якийсь нетрадиційний пі.... с чи якесь оно, то вой би був на весь світ з розривом дипвідносин!
Дзвоніть на 102 Показати IP 16 Серпня 2020 11:15
До народної прокуратури: це ми з вами не бачимо переднього краю тобто фронтального відеознімку. Для чого це робиться оператором ЗМІ та автором даної статті, чому не показують всі знімки або відеороліки. А не показують для того, щоб замилити нам очі або таким як ми набрихати та щоб увесь світ побачив, що силовики зі зброєю вбивають невинну та мирну жертву, щоб було побільше ажіотажу, щоб люди у всьому світі проклинали білоруських силовиків та ненавидили режим О.Г.Лукашенка. А ось якраз фронтальний відеоролік якого нам не дають побачити зафіксував і показує як цей проплачний та можливо під кайфом "герой" в своїй правій руці до грудей притискає якийсь предмет, потім над його головою спалах, "герой" береться за лице руками і потім падає. Не виключаю можливості та дотримуюсь все таки версії силовиків, що пакет, який "герой" притискав рукою до грудей розірвався на равні його грудей та голови, а сам хлопець отримав поранення не сумісні з життям.
Нострадамус Показати IP 16 Серпня 2020 14:28
Хтось для чогось це зняв?... Може знав, що буде потреба?...
Алекс Показати IP 16 Серпня 2020 15:24
На протестах жовтих жилетів в Франції загинуло 11 осіб, в тому числі і від таких же гранат. Вони показують частину відео, але не всю картину, і то навіть тут видно що інший кидає щось при цьому. У Бресті пішли з арматурою на міліцію, в них стріляли справжніми, але змі це не дуже висвітлюють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus