USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Собака, який покусав дітей у Луцьку, таки був скаженим. ВІДЕО

10 Липня 2013 15:06
Собака, який покусав двох дітей та дорослого у Луцьку, через декілька днів здох від сказу.

Про це повідомляє НТН.

Двоє дітей і дорослий постраждали від щелеп пса в Луцьку. Там вулицею впродовж кількох днів вештався скажений собака. Спершу, кажуть, тварина не була агресивною. Лише інколи полювала на домашню птицю, а коли хвороба загострилася, почала атакувати людей.

Шестирічний Богдан та на два роки молодший Марко від нападу невеличкого пса оговтуються в сусідніх палатах. Біля обох чергують матері. В одного малюка ушкоджена нога, в іншого рани складніші - чи не на всьому тілі хлопчика.

Постраждалий Марко розповів, що собака був невеликий, не гавкав перед нападом - накинувся одразу, чим дуже налякав хлопчика. Залишив рани на руках, вухах, голові.

Доки малих везли до травмпункту, агресивного пса зловили й доправили до собачого притулку. За два дні він здох. Розтин показав, що від сказу. Постраждалих одразу ж госпіталізували - лікувати почали спочатку.

Керівник управління охорони здоров'я Луцької міськрадиФедір Кошель:
«Інкубаційний період від 12 днів до 90 може тривати. Але в основному місяць-півтора захворювання може початися, якщо собака дійсно заражена сказом. Але заходи відомі, і ми їх дотримуємося. Ввели антирабічний гамоглобулін. Почали щеплення».

У клініці обидва хлопчики пробудуть ще кілька днів. Їхні рани потроху загоюються, але без медичних оглядів тричі на день - ніяк. Малим пацієнтам кожні дві години міряють температуру, намагаються вивести зі стресового стану.

За словами матері одного із постраждалих, її син дуже злякався: «От ми зараз виходимо на вулицю, то він ворон боїться. Наляканий».

Емоційно постраждали й самі батьки: «Переживань було багато. Дуже. Це - навіть не те слово. Це ж вартує життя дитини. Якби ту дитинку не покусала собака і ми не взнали б, не знаю, яке б було закінчення…».

Від початку року лише в Луцьку бродячі пси триста разів нападали на людей. У 70-ти випадках від їхніх зубів постраждали діти. Медики радять: якщо бачите надмірно збуджену тварину, або ж навпаки - в'ялу та ще й з піною біля пащі - оминіть її, а потім обов'язково зателефонуйте на гарячу лінію комунальних служб. Та що епізодичні відловлювання виправлять ситуацію, чиновники сумніваються.

За словами Федора Кошеля, в рік у Луцьку трапляється приблизно 700 покусів.

«Воно протягом останніх років не збільшується, не зменшується. Кормова база у Луцьку хороша. Собаці не варто займати якусь певну територію, щоби прогодуватися. Тут біля кожного смітника можна поїсти. Наші люди їх підкормлюють, і ця справа не зникає», - додає чоловік.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
жах Показати IP 10 Липня 2013 15:50
А чого ж не пишуть, що та собака покусала ще невідому кількість псів в притулку, які навіть не ізольовані тепер від інших? Чи, можливо, в плани влади входить єпідемія сказу у місті?
до ВН Показати IP 10 Липня 2013 15:55
пес, хворий на сказ покусав дітей на Вишкові, а не біля 21-ї школи, посилання не доречне
Каріна Показати IP 10 Липня 2013 16:25
читала десь недавно, що собака біля 21 школи покусала дітей. всі накинулись з наїздами на притулок, хоч причому тут він, якшо собака не з території кп ласка. а щодо того, що на Вишкові бігає скажений пес, було попередження. про це знали волонтери притулку, ВТЗТ, які в свою чергу повідомили це в своїй офіційній групі. Мало б ще бути якесь пеопердежння зі сторони інших відповідних органів, але де там. шкода діток, але хвору собаку не можна осуджувати
Каріні до Каріна Показати IP 10 Липня 2013 20:52
а КП "Ласка" на чолі з директрисою Новарчук Даною тут саме до того, що саме це підприємство було створене на місці колишнього притулку - і саме для того, щоб вирішувати ВСІ ПРОБЛЕМИ У МІСТІ, ЯКІ ПОВ"ЯЗАНІ З БЕЗПРИТУЛЬНИМИ СОБАКАМИ!
тверезий Показати IP 11 Липня 2013 10:20
каріна, хворих собак не можна осуджувати а треба відстрілювати щоб не заважали.не тільки тому що є загроза що покусають та і сміття завжди порозсовують....часто доводиться спостерігати за подібними картинами і дотого ж за дитину хвилюватись..в нашому районі їх травили не раз але я думаю що треба постріляти щоб не мучились. Якби не газовий балончик то я не знаю чим би для мене закінчилась зустріч з бездомними собаками.. собак сотнями годують, стерилізують, вакцинують... навіщо питання ???? Для людей зробіть притулок ! Біля підшипникового заводу чоловік спить під деревами не має де жити і що їсти...і нікому до таких людей немає діла.
таня Показати IP 12 Липня 2013 00:40
я за те щоб собак виловлювали і осипляли вони нападають на людей це не правильно що вони бігають по місту страшні і хворі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus