USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Спорт, туризм, військова підготовка: фестиваль на Волині

24 Травня 2014 09:00
ІХ Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Волині тривав з 20 по 22 травня у селі Соловичі Турійського району. Близько 500 школярів зі всієї області розбили величезне наметове містечко на березі озера Величі, де впродовж трьох днів тривало свято величі і мужності, сили і спритності, духовності і патріотизму.Про це повідомили у волинському центрі туризму, спорту та екскурсій.


Волинь - єдина область, яка третій рік поспіль поєднує і проводить три військово-патріотичні спортивні гри серед учнівської молоді, що пропагуються в Україні, а саме: змагання фізкультурно-оздоровчого патріотичного комплексу школярів України «Козацький гарт», дитячо-юнацька військово-спортивна патріотична гра українського козацтва «Сокіл» («Джура») та військово-патріотична спортивна гра «Зірниця» в єдиний масштабний Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання.
Обласний центр туризму має уже відпрацьовану систему роботи, напрацювання та кадровий потенціал, що дозволяють проводити такі масштабні заходи на високому організаційному рівні. Таке поєднання є досить вдалим і за змістом – всі три гри подібні, і за організацією проведення – облаштовується єдиний наметовий табір, куди направляються діти з районів і міст області «Шкільними автобусами». Обмінюються досвідом та практичними навичками, як діти під час змагань, так і вчителі щодо підготовки своїх вихованців. Покращується якість змагань, адже залучаються досвідчені спеціалісти у кожному виді.


Фестиваль розпочався з презентації команд, яка проводилась під гаслом "Моя Україна - єдина країна". Програма Фестивалю була досить насиченою різними заходами та цікавою. Кожен день діти з великим азартом та бойовим духом змагалися за першість та відстоювали честь свого міста чи району в різноманітних спортивних змаганнях, військових іграх та конкурсах і, звичайно, відпочивали на лоні мальовничої природи у сосновому лісі на березі озера.
Змагання з «Козацького гарту» включали в себе 6 залікових видів: естафету, перетягування канату, спортивні змагання - «човникових біг», стрибки в довжину, стрибки через скакалку, конкурс знавців історії українського козацтва та 2 додаткових - орієнтування на місцевості «Козацькими стежками» і презентація команди. За результатами всіх випробувань статус найсильніших вибороли школярі з села Навіз Рожищенського району, ІІ місце посіли школярі з села Пнівно Камінь-Каширського району (переможці І Всеукраїнських змагань), а ІІІ місце зайняла команда з Колківського ліцею (Маневицький район). В окремих видах переможцями та призерами були команди Горохівського, Турійського (в 3-х видах), Луцького (в 2-х видах),
Любешівського районів та міст Володимира-Волинського та Ковеля (в 1 виді).


Випробування в комплексі військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура») складалась із 10 видів: стройової підготовки, змагань на «смузі перешкод», стрільби, боротьби «Навхрест», військово-спортивних ігор «Пластун», «Відун», «Рятівник» та конкурсів - таборування, «Ватра у колі друзів», звітів принципів лицарства. У загальному підсумку статус найкращих черговий раз підтвердила команда Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, у яких в активі 6 перших місць, ІІ місце вибороли школярі з села Прилісне Маневицького району і ІІІ місце посіла команда Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату.

Змагання військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця» складалась із двох частин і теж передбачали чимало випробувань для команд: метання гранати, вогневу та топографічну підготовку, долікарську допомогу, спортивні змагання – швидкісний біг, «човниковий біг», згинання та розгинання рук в упорі лежачи, підтягування та конкурсів строю та пісні, військово-історичного конкурсу. Особливо цікавою для дітей була воєнізована естафета «Десант», під час якої команда повинна була продемонструвати вміння орієнтуватися по карті та подолати маршрут, виконуючи спеціальні військові завдання – подолати «смугу перешкод», «заражену» ділянку місцевості, віднайти мішені снайперів, захопити ворожий штаб, евакуювати «пораненого» та повернутись на вихідний рубіж. Найкраще подолала всі випробування в «Зірниці» та здобула перемогу команда Ратнівського району (другий рік поспіль), ІІ місце вибороли ліцеїсти Луцького природничого НВК - ЗОШ І-ІІ ст. №7 і ІІІ місце у команди «Волинські яструби» ЗОШ І-ІІІ ст. села Кукли Маневицького району.


Переможці у кожному виді змагань були нагороджені грамотами та кубками управління освіти і науки облдержадміністрації, Волинського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, дипломами обласного центру туризму, спорту та екскурсій. Тепер попереду у них – участь у Всеукраїнських заходах, де вони будуть захищати честь і славу рідної Волині.

Фестиваль організований управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації та обласним центром туризму, спорту та екскурсій, за підтримки обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, обласного військового комісаріату, Турійської райдержадміністрації, районної ради, відділу освіти, Соловичівської сільської ради.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus