USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Волинь спортивна»: Фонд Ігоря Палиці вже сім років інвестує в здоров’я нації

12 Червня 2018 17:42
Упродовж семи років у рамках програми «Волинь спортивна» Фонд створює можливості для всебічного розвитку волинян, розбудовуючи спортивну інфраструктуру Луцька й області. Ігор Палиця вкладає у спорт великі кошти, адже, на його переконання, це найкраща інвестиція у майбутнє, інформує прес-служба Фонду.

Важливим етапом у розвитку волинського спорту стала реконструкція легкоатлетичного комплексу стадіону «Авангард», який після оновлення отримав ІІ категорію спортивної споруди за вимогами Міжнародної федерації легкої атлетики IAAF. Це дозволяє проводити національні та міжнародні легкоатлетичні змагання, організовувати навчально-тренувальні збори збірної команди України з підготовки до чемпіонатів Європи, світу та Олімпійських ігор. Сьогодні стадіон «Авангард» та стадіон СНУ імені Лесі Українки «Спортивне ядро», на які витрачено 8,8 млн грн, гуртують і професіоналів, і аматорів, яких об’єднує прагнення розвивати силу та витривалість, дбати про здоров’я й досягати нових перемог.



У 2015 році Фонд попрямував з допомогою в міста і селища Волині. У Любешові, Маневичах, Камені-Каширському та Ківерцях збудували рівневі ігрові спортивні комплекси просто неба. У селищах Олика, Цумань та Любешів облаш­тували спортивні майданчики для занять у стилі street workout.

У 2017 році на міському стадіоні «Колос» в Камені-Каширському реконструювали футбольне поле, а в селі Володимирівка Володимир-Волинського району облаштували сучасне покриття зі штучною травою для гри у футбол.

Відзначається масштабністю співпраця Фонду з Нововолинською міською радою щодо оновлення спортивного стадіону при Нововолинській спеціалізованій школі I-III ступенів №1-колегіумі. Вартість об’єкта – 4 млн грн, з них 3 млн грн – кошти Фонду.



Незабаром важлива подія чекає і на жителів Любомля. Тут саме в розпалі будівництво спортивного комплексу. Бігові доріжки з сучасним поліуретановим покриттям, універсальний майданчик, на якому можна буде грати у волейбол, баскетбол, бадмінтон, та сектор з тренажерним обладнанням дадуть можливість жителям Любомля проводити дозвілля цікаво й корисно. Загальна вартість проекту – 5 млн грн, з місцевого бюджету виділили 1 млн грн, решта – кошти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Неабияким успіхом увінчався проект «Футбольне поле в кожну луцьку школу». Вже встановлено 21 міні-футбольне поле, де вирує повноцінне спортивне життя. Таким досягненням не може похвалитися жодне місто України. Не оминув Фонд увагою і спортивні школи області. Аби тренування юних спортсменів були ефективними, всі ДЮСШ Волині отримали спортивний інвентар та екіпірування.


Ще один масштабний проект – капітальний ремонт басейну Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1, що в Луцьку. За кошти Фонду укріпили фундамент будівлі, оздобили фасад, врятувавши приміщення від повного руйнування. Басейн обладнали новітньою установкою очищення та дезінфекції води, вентиляційною системою, закупили нові меблі. Сьогодні в оновленому басейні мають змогу займатися до 300 дітей та дорослих зі всього міста.

Основна мета спортивних проектів Фонду – зробити фізичну культуру доступною для людей. З метою широкої популяризації спорту серед лучан Фонд облаштував 27 майданчиків для занять у стилі street workout в усіх мікрорайонах Луцька. Торік у 18 дворах луцьких багатоповерхівок встановлено тенісні столи. Ще 10 буде облаштовано цього літа. Таким чином лучанам створюють належні умови, аби вони могли підтримувати власне здоров’я.


Традиційно Фонд долучається до проведення змагань з різних видів спорту, відзначає та стимулює перспективних спортсменів Луцька й області, сприяє їхній підготовці до Олімпійських ігор. Одне з них – Ковельський міжнародний пробіг, який об’єднує і професійних спортсменів, і аматорів.

Заохочує Фонд до занять спортом і юних спортсменів. Зокрема, починаючи з 2015 року, перспективні вихованці ДЮСШ отримували щомісячні стипендії. А в 2018 році стартував новий проект Фонду «Олімпійське майбутнє Волині». Юні спортсмени, які посіли призові місця за підсумками виступів на чемпіонатах України, отримають грошові винагороди.


Цікавим є проект «Спортивна ліга Луцька», який передбачає проведення волейбольного турніру серед батьків та вчителів і турніру з міні-футболу серед учнів шкіл. Такі заходи – справжнє спортивне свято. Вони дарують позитивні емоції і організаторам, і школярам та їхнім батькам. А завзятість та наполег­ливість, з якими діти підходять до змагань, результати, що їх демонструють, ще раз доводять: на Волині росте гідна зміна іменитим спортсменам сьогодення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 12 Червня 2018 19:02
Все,що написано-ПРАВДА!!!Ваша допомога дійсно важлива для спортсменів та дітей.Дякуємо.
хехъ Показати IP 12 Червня 2018 19:11
по сравнению с Америкой - ничтожно мало.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus