USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Справа Мартиненка: НАБУ затримало екс-керівника підрозділу «Енергоатому»

27 Лютого 2018 12:09
Національне антикорупційне бюро затримало колишнього керівника підрозділу Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом», який перебував у розшуку, у справі екс-депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка («Народний фронт»).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного корупційного бюро.

«22 лютого 2017 в аеропорту «Бориспіль» затримали колишнього керівника відокремленого підрозділу «Енергоатома», підозрюваного в завданні збитків ДП «НАЕК «Енергоатом». Останні три місяці ця людина перебувала в розшуку», - сказано в ньому.

За версією слідства, підозрюваний виступав представником компанії «BRADCREST INVESTMENTS S.A.» (Панама), єдиним власником (бенефіціаром) якої є Мартиненко.

Підозрюваний особисто домовлявся із представниками «SKODA SA» щодо розмірів перерахувань «відкатів» і підписував документи, які стали підставою для перерахування коштів на розрахункові рахунки панамської компанії.

На рахунку зазначеної компанії у швейцарському банку за запитом Національного бюро арештовано кошти у сумі, еквівалентній 86,4 млн грн (3,2 млн швейцарських франків).

Наразі підозрюваному, дії якого кваліфіковано за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. На нього також покладено обов’язок носити засіб електронного контролю та здати паспорти.

Нагадаємо, 20 квітня детективи НАБУ затримали екс-нардепа від 21 округу Волині Миколу Мартиненка. Його звинувачують у розтраті коштів державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». Це завдало державі збитків на понад 17 мільйонів доларів. 22 квітня суд відмовився заарештувати колишнього депутата Мартиненко і віддав його на поруки депутатів парламенту.

25 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у заволодінні майном державного підприємства «Енергоатом» Мартиненку та «його ймовірному спільника», керівника структурного підрозділу підприємства.

Раніше НАБУ повідомило про підозру у справі «Мартиненко» 8 особам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus