USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

НАБУ повідомило про підозру екс-нардепу від Волині

25 Жовтня 2017 21:23
Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у заволодінні майном державного підприємства «Енергоатом» екс-нардепу від 21 округу Волині Миколі Мартиненку та «його ймовірному спільника», керівника структурного підрозділу підприємства.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

"За версією слідства, колишній народний депутат України, екс-голова комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, у змові з трьома особами – згаданим посадовцем структурного підрозділу "Енергоатому", колишнім керівником цього ж підрозділу та ще однією особою, наближеною до екс-народного депутата, організували корупційну схему, в результаті якої інтересам "Енергоатому" завдано шкоди в розмірі €6,4 млн", – повідомили в НАБУ.

За даними відомства, Мартиненко та його спільник у 2008–2012 роках штучно створили умови проведення низки тендерів, завдяки яким переможцем визнали чеську компанію Škoda JS із завищеною на €6,4 млн ціновою пропозицією. Фактичним власником компанії є російське ЗАТ "Объединенные машиностроительные заводы".

"Після отримання зазначених коштів за контрактами, укладеними з підприємством "Енергоатом", Škoda JS переказала €6,4 млн на рахунок компанії BRADCREST INVESTMENT SA (Панамська Республіка), єдиним власником (бенефіціаром) якої є колишній народний депутат України", – повідомили в НАБУ.

Нагадаємо, 22 квітня Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід Мартиненку у вигляді особистої поруки. За нього поручилося 18 політиків. 19 червня суд продовжив термін на два місяці.

Швейцарська прокуратура підозрює Мартиненка в отриманні хабарів від постачальника устаткування для атомних електростанцій, чеської компанії Škoda JS, за контракт з українською державною компанією "Енергоатом".

Пов'язана з Мартиненком панамська компанія в суді Швейцарії оскаржувала передавання інформації про швейцарські рахунки Мартиненка детективам НАБУ. За даними Deutsche Welle, ідеться про документи, що підтверджують надходження на підконтрольні Мартиненку рахунки €6,4 млн.

Усі вимоги Мартиненка було відхилено. Рішення Федерального суду датовано 28 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus