USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.72 9.88

Справа Тупицького: колишнього голову КСУ знову оголосили у розшук

23 Серпня 2022 18:08
У розшук оголошено колишнього голову Конституційного Суду України, обвинуваченого у несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованої системи Державної казначейської служби України. Раніше підозру у справі повідомляли ексголові КСУ Олександру Тупицькому.

Про це повідомляє УНН з посиланням на інформацію Офісу Генпрокурора.

«За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора оголошено у розшук колишнього голову Конституційного Суду України, обвинуваченого у несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованої системи Державної казначейської служби України. Також стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – йдеться у повідомленні.

Офіс Генпрокурора не називає імені, але в липні минулого року ексголові КСУ Олександру Тупицькому повідомили про підозру у незаконному використанні ключа підпису платіжних документів КСУ, втручанні в онлайн-систему Держказначейства.

Що стосується нинішнього розвитку стану справ, то прокурори, за повідомленням, звернулися із відповідним клопотанням про розшук «у зв’язку із неодноразовими неявками обвинуваченого у судові засідання».

Читати ще: Заочно арештований в Україні ексголова КСУ Тупицький досі перебуває в Австрії. Відео

«У березні 2022 року він із порушенням обов’язкових процедур прикордонного та митного контролю виїхав за межі України і до сьогодні на територію України не повернувся», – вказали в Офісі Генпрокурора.

За даними ДБР, це судове рішення дасть змогу правоохоронним органам України клопотати перед судом про екстрадицію обвинуваченого в Україну.

Суть справи

Колишній голова КС України обвинувачується у підбурюванні до несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи «Клієнт Казначейства – Казначейство» та пособництві такому втручанню з боку головного бухгалтера КСУ (чч. 4, 5 ст. 27, ч. 2 ст. 361 КК України). Санкція статтті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

5 листопада 2021 року працівники ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора направили до суду обвинувальний акт у цій справі.

У ДБР зауважили, що Подільський районний суд міста Києва 29 липня 2022 року вже обрав стосовно колишнього голови КСУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у справі та звернув у дохід держави суму застави, внесеної за обвинуваченого. У тому кримінальному провадженні 27 травня 2022 року ексголову КСУ було оголошено в міжнародний розшук. Підставою для його оголошення в міжнародний розшук стали матеріали ДБР про встановлення його місцеперебування в Австрії.

Раніше ДБР відкрило провадження через втечу Тупицького за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 23 Серпня 2022 20:04
У Відні по операх ходить і каву п'є. А ви шукаєте.
Так воно вам тре ! Показати IP 23 Серпня 2022 21:04
Так ви мене, куме, хотіли, як я вас боялась !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus