USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Стало відомо, якому благодійному фонду Порошенко перераховує зарплату – своєму

7 Березня 2019 11:18
Президент Петро Порошенко, який перерахував чверть мільйона своєї зарплати за 2018 рік на благодійні цілі, віддає весь свій заробіток на посаді глави держави з 2014 року своїй благодійній організації «Благодійний фонд Порошенка».

Про це свідчать дані порталу використання публічних коштів, передають Українські Новини.

Державне управління справами на регулярні запити агентства повідомляє, що згідно з заявою Порошенка його зарплата з часу вступу на посаду Президента перераховується на благодійні цілі.

Так, в 2018 і 2017 роках Президент віддав на благодійність по 270,5 тис. гривень зарплати, у 2016 році – 295 тис. гривень, а в 2014-2015 роках – близько 100 тис. гривень.

При цьому Держуправління справами відмовлявся відповідати на запитання, яким саме особам або організаціям перераховувалася зарплата Порошенка.

«Інформація про благодійні організації (фонди), яким перераховується заробітна плата, може бути поширена розпорядником інформації тільки за згодою особи», – йшлося в останньому відповіді ДУС.

У той же час, згідно з порталом Міністерства фінансів E-data, на якому можна простежити дані про використання публічних коштів з вересня 2015 року, зарплата Порошенка щомісяця перераховується «Благодійному фонду Порошенка».


Таким чином, всього за час президентства Порошенко повинен був перерахувати зі своєї зарплати своєму благодійному фонду близько 1 млн гривень.

При цьому заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов, який також віддає всю свою зарплату на благодійні цілі, перераховує її благодійному фонду «Таблеточки», який надає допомогу онкохворим дітям.


Колишній глава Адміністрації Борис Ложкін також перерахував свою зарплату фонду «Таблеточки».
Нагадаємо, президент Петро Порошенко задекларував 856,4 млн гривень з січня 2019 року, а за 2018 рік доходи президента зросли у 82 рази.



Державний бюджет на 2019 рік передбачає 1,7 млрд гривень на новостворений фонд Президента з підтримки освітніх та наукових програм для молоді і Український культурний фонд, головою якого є дружина глави держави Марина Порошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тор Показати IP 7 Березня 2019 13:10
Яка порох мерзота, людина без совісті . Вже ж набрався грошей на три життя і все мало. Як би я хотів обійняти його жирну шию руками і душити, душити. Може в останню мить він би зрозумів як народ його любить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus