USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Суд не задовольнив апеляції у справі побитого у СБУ лучанина

18 Серпня 2017 17:21
Суд не задовольнив апеляційні скарги прокурора та сторони захисту у справі лучанина Романа Демидюка та залишив обрану йому міру запобіжного заходу без змін.

Судове засідання у приміщенні Апеляційного суду Волинської області відбулося 18 серпня.

Нагадаємо, Роману Демидюку, затримання якого пов’язують із «липовою» справою голови постійної поліцейської комісії Волині й керівника ГО «Варта порядку» Олександра Тиводара, було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання терміном на два місяці.

Попередньо до Романа застосовували недозволені методи під час допиту, після завершення якого чоловіку довелося викликати швидку допомогу. Попри скарги на біль, кровотечу з носа, блювоту, працівники СБУ більше години не дозволяли транспортувати Романа до лікарні. У Луцькій міській клінічній лікарні у чоловіка зафіксували забій, підшкірні гематоми спинки носа, лівої вушної раковини, грудної клітки, правого стегна, правого колінного суглоба.
За словами адвоката Олександра Лавренчука, Роман перебуває на стаціонарному лікуванні в Луцькій міській клінічній лікарні. Тож, аби чоловік міг спокійно продовжити лікуватися, задоволення апеляційної скарги прокуратури Волинської області щодо тримання Романа Демидюка під вартою – неможливе. До слова, Роману досі через завдані побої тяжко навіть розмовляти.

Окрім того, адвокат наголосив, що у випадку тримання під вартою до його підзахисного повторно зможуть застосовувати недозволені методи для отримання інформації. Він нагадав, що лише за власного втручання Романа вдалося доправити із приміщення СБУ до лікарні.

«Уже зараз у приміщенні СБУ не можна користуватися телефоном (адвокат підозрює, що це пов’язано із тим, аби за незаконних дій, наприклад під час допиту, потерпілі не мали можливості сконтактувати зі стороною захисту, – ВН). Коли я заходжу до СБУ, у мене вилучають телефон, або просто не пускають», – відзначив Олександр Лавренчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 19 Серпня 2017 12:21
Ото суд, побачив натовп і обіс**рався... А як же верховенство права... Чи тепер закон - мітинг - мітинг - закон.
888 до 777 Показати IP 20 Серпня 2017 04:14
якого права, того що сотворив порох залишивши при посадах старих суддів а тепер за ниточки ними дережує і тримається за корито. Ось з цими суддями ви хочете добитись якогось верховенства права! Єдине що ще якось стукає ім у мізки це страх натовпу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus