USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сім'ї підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної погрожують розправою

30 Серпня 2016 15:12
Адвокат підозрюваного у вбивстві 16-річної жительки Нововолинська Катерини Литкіної клопотався про проведення закритого судового засідання та заборону фото- та відео- зйомки процесу.

Підставами для клопотання стало те, що підозрюваний - неповнолітній, а також, зі слів адвоката, через розповсюдження інформації в пресі підзахисному та його сім’ї погрожують розправою.

Про це стало відомо 30 серпня, в Апеляційному суді Волинської області під час судового розгляду апеляційної скарги щодо зміни запобіжного заходу для неповнолітнього підозрюваного у вбивстві.

Нагадаємо, 20 серпня оголосити про підозру місцевому жителю Назару у вчиненні вбивства неповнолітньої. Ухвалою Нововолинського міського суду того ж дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці. До слова, головним підозрюватим батьки Катерини Литкіної вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця убитої Максима, який наразі перебуває у Словенії, і його поліція допитала по Скайпу. У слідства поки немає доказів, аби оголосити Максимові про підозру, а словенські правоохоронці не вбачають підстав для екстрадиції.

Сьогодні ж відбувся судовий розгляд апеляційної скарги щодо зміни запобіжного заходу для підозрюваного Назара, якому напередодні обрали запобіжний захід - 60 діб утримання під вартою.

Адвокат затриманого Віктор Шостак, просив апеляційний суд провести закрите судове засідання та заборонити будь-яку фото- та відеофіксацію процесу. Головною причиною такого клопотання адвокат назвав те, що підозрюваний - неповнолітній. А також додав, що розповсюдження інформації в соціальних мережах та пресі ніяк не допомагає слідству, а лише негативно впливає на психіку затриманого та несе загрозу його рідним. З його слів, родичам обвинуваченого неодноразово погрожували розправою.

Представник потерпілої сторони, а саме - мама загиблої Катерини Литкіної, виступила категорично проти закритого процесу.

Суд не задовольнив клопотання адвоката з про проведення закритого процесу, проте заборонив пресі знімати обличчя неповнолітнього обвинуваченого.

Як повідомлялося, тіло 16-річної Катерини Литкіної знайшли у Нововолинську 11-ого серпня близько 6-ої години вечора на териконі поблизу шахти №3. Вона зникла першого серпня близько 23 години. Тіло дівчини знайшов її батько.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Назарій Показати IP 30 Серпня 2016 15:28
А нічого не закривати, хай усі бачать в і преса особливо!!! Таку молоду дівчинку вбити то нічого а тут бачите їм погрожують, якщо не вбивав людину то нема чого боятись!!
ыыы до Назарій Показати IP 30 Серпня 2016 16:13
с нашими правоохранительными органами и судами как раз таки очень есть чего бояться. и странно что словенская полиция не увидела причин для экстрадиции. значит недостаточная доказательная база, а это о чем то говорит
Добрый сепар до ыыы Показати IP 30 Серпня 2016 17:36
Я вижу нормальный комент юридический. Братан ты откуда из Луганска или Донецка. Какой суд Тебя выпустил?
Люда до Назарій Показати IP 30 Серпня 2016 23:43
Правильно хай всі знають які нелюди ходять по Божій землі! Бач но як захотілось їм , щоб малого вбивцю не показували.... я б щей фото батьків показала
Цинік Показати IP 30 Серпня 2016 16:26
Це уявіть собі, що вона винесла якісь там речі після 23 години... Це ж він з братом її виманив. Це ж треба було її ще якось затягнути заманити на терикон 10 шахти і в темноті вбити. Одна людина цього не зробить 100% - бо стрьомно - купа крові, дівчину ж не одним ударом вкласти можна було і до такого стану довести, отже було багато ударів, темна пора - це від жаху і адреналіну серце стане, тому точно удвох це звірство вчинили. А потім цинічно забрали телефон, щоб отримати пароль доступу до вконтакті, щоб знищити переписку. І навіть після цього носити сім карту померлої, щоб знати, хто що пише на сторінці - це було сплановано, це не стан афекту, бо вони замітали сліди. І таким звірам, які в такому юному віці можуть таке вчинити не місце в нашому суспільстві!
Мля Показати IP 30 Серпня 2016 17:29
яким г...ном забиті голови певної частини сучасної молоді - жах, жах, жах. Якщо це саме ці двоє таки вбили дівчину, то що ж творилось у їх дебільних бошках зрозуміти неможливо - по перше навіщо убивати, адже, якщо раніше зустрічалис і не склалось, то розійшлись - все, криваве місиво влаштовувати навіщо, про що думали,коли таке творили ким себе уявляли і головне невже ні на секунду не задумались, що ж ними далі буде.
мама Показати IP 31 Серпня 2016 08:36
Чому це ховати обличчя?Показати обов'язково.Була заява Гузя до Авакова про допомогу у веденні слідства і контролю за його веденням. Повторити звернення! Як це-допитали по Скайпу???? Привезти зі Словенії другого, провести всі слідчі дії!! Він повинен бути присутнім на суді , бо він самий головний СВІДОК! Люди добрі, кінець світу.А на рахунок погроз... А ви що думали, за вбивство премію виписати? Падл*ки! Та нащо той суд взагалі. Я - за повернення смертної кари. Така падаль далі буде дихати, жити, а дівчинка гниє у землі.
V до мама Показати IP 31 Серпня 2016 12:28
Ага "привезти з Словенії другого, провести слідчі дії", якщо нема достатньо доказів його вини,а отже причин для екстрадиції, то Словенії на ваші емоції "тьфу і розтерти", бо кожна нормальна країна захищає своїх громадян і керується законодавством і доказовою базою, а не істериками.
Анонім до мама Показати IP 31 Серпня 2016 19:07
на місці тата, при такій кількості зброї по країні, винищив би з сім'ї вбивці всіх, до кого вдалося би швидко дотягнутися, шмальнув би "мухою" по автозаку і підірвався би гранатою в момент затримання
Ендрю Показати IP 31 Серпня 2016 17:02
То хай сам приїде,якщо не винен то чого йому боятись????
124 Показати IP 31 Серпня 2016 17:09
цілий тиждень мусора шукали й не знайшли,доки батько не знайшов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus