USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Суд стягнув з олігарха Жеваго 1,5 млрд гривень на користь НБУ

2 Жовтня 2019 18:16
Суд ухвалив рішення стягнути з колишнього власника банку «Фінанси і Кредит» Костянтина Жеваго 1,5 мільярда гривень на користь Національного банку.

Відповідне рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва 1 жовтня, пише пресслужба НБУ.

Зокрема, Жеваго зобов’язали сплатити 1,539 мільярда гривень на користь Нацбанку в рахунок погашення заборгованості банку за наданими раніше кредитами рефінансування.

Рішення мотивовано тим, що колишній нардеп не хотів виконувати взяті на себе зобов’язання за договором поруки про погашення кредитів.

Водночас суд відмовив Жеваго у зустрічному позові про визнання недійсним договору поруки, який було укладено з Національним банком.

"Враховуючи це, в грудні 2015 року Національний банк звернувся до суду з метою стягнення заборгованості в судовому порядку. Фактично судовий процес тягнувся майже 3,5 року, оскільки опонент використав всі можливості для затягування процесу", – наголосили в НБУ.

У Нацбанку додали, що після того, як рішення суду набере чинності, зроблять всі можливі правові заходи для стягнення коштів з олігарха.

Нагадаємо, наприкінці вересня Держбюро розслідувань заочно вручило підозру екснардепу Костянтину Жеваго, якого раніше перевіряли на причетність до схеми з розтрати та легалізації 2,5 мільярдів гривень банку «Фінанси та Кредит».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
опа Показати IP 2 Жовтня 2019 20:37
Ще Бахматюка потрясіть за VAB та Фінансову ініціативу!!! І решту власників збанкрутілих банків!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus