USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд взяв під домашній арешт кума Продана, – САП

6 Березня 2019 07:20
Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Максиму Павицькому, куму колишнього в. о. голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана, підозрюваному у легалізації майна, отриманого високопосадовцем злочинним шляхом.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

«4 березня 2019 слідчим суддею Солом’янського районного суду м. Києва обрано запобіжний захід куму колишнього виконувача обов’язків голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана, підозрюваному у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом другом-високопосадовцем», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд частково задовольнив клопотання прокурора САП та обрав для Максима Павицького запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

«Зауважимо, Максиму Павицькому повідомлено про підозру у вчиненні правочинів із коштами у сумі понад 89 млн гривень, що були одержані внаслідок незаконного збагачення виконувача обов’язків голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана», – наголосили у САП і додали, що за ці кошти підозрюваним для свого товариша-високопосадовця було придбано зокрема 2 квартири у новобудові ЖК «Французький квартал» вартістю 6,7 млн грн, два будинки в Турецькій Республіці вартістю 78 млн грн, три автомобілі, з яких один Mercedes-benz GLE та два Toyota Land Cruiser, загальною вартістю 3,4 млн грн та будинок під Києвом.

Як повідомлялося, 15 листопада 2018 року прокурори САП заочно повідомили про підозру у незаконному збагаченні колишньому в.о. голови ДФС Мирославу Продану.

У відомстві заявили, що він підозрюється у набутті за час роботи на посадах в.о. заступника та голови ДФС з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів у сумі понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано кілька об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

Слідство також перевіряє причетність Продана до придбання інших об’єктів нерухомості в місті Києві та люксових автомобілів.

У свою чергу Продан відкидає всі висунуті йому обвинувачення.

4 грудня суд відпустив Мирослава Продана на поруки народних депутатів, зобов’язавши його носити електронний браслет. Апеляційний суд залишив це рішення чинним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Федір Т. Показати IP 6 Березня 2019 08:17
День пройшов , число змінилося , а в неньці Україні нічого не змінилося ...!!! Корупціонери набагато більше шкоди завдають державі ніж війна на сході. Вони економічно знищують державу і підривають довіру простих людей до будь- яких реформ і дій на покращення їх життя та стану справ в Україні. Люди втрачають віру в Україну як правову , європейську державу.....27 повних роки незалежності , а що порівняно з тими ж прибалтами зроблено ... ЖАХ !!!
Активіст Показати IP 6 Березня 2019 10:27
СУГС

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus