USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Церкви треба було закрити». Ігор Палиця – за радикальні кроки, аби вберегти українців

17 Квітня 2020 10:52
Нардеп від Луцька, засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця переконаний, що на період надзвичайної ситуації та карантину в державі варто було б закрити храми. На його думку, церковна спільнота мала би наважитися на такий складний і радикальний крок, насамперед в інтересах вірян.

Про це він заявив 16 квітня під час прямого ефіру ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Ігор Палиця наголосив, що все-таки сподівається на мудрість і відповідальність українців та вірить, що нинішній Великдень вони зустрінуть удома.
«Я дуже хочу, щоб люди зрозуміли, що краще побути кілька днів вдома, ніж потім бути багато часу без сім’ї. Оскільки ця хвороба протікає дуже довго і дуже складно», – зауважив він й додав, що українцям варто робити висновки із гіркого досвіду інших європейських держав.

Читати ще: «Сім’я і здоров’я – понад усе». Ігор Палиця закликає не йти на Великдень до церкви й святкувати вдома

«Владикам треба було піти на більш радикальні кроки, – наголосив він. – Краще запобігти, ніж потім боротись… Церкви на цей період треба було закрити обов’язково».

Разом з тим, Ігор Палиця вважає цілком прийнятним виходом із ситуації служіння онлайн. Тим паче, як свідчать українські реалії, священнослужителі – та категорія громадян, які можуть наражати на небезпеку і себе, і сотні парафіян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ом Показати IP 17 Квітня 2020 11:02
Церква цього не зробить бо це їх бізнес Нинішня церква не служить богу а лише заробіток грошей
томос до Ом Показати IP 17 Квітня 2020 12:02
Щодо церкви дійсно там один бізнес. Але як назвати це тупе стадо, яке не дивлячись ні на що туди преться, з одної ложки щось там ковтає, цілує попам ручки, платить за це гроші, а тоді розносить цю заразу. Я би церкви відкрив, а тоді всіх, хто прийде, там би і закрив до кінця карантину
а Показати IP 17 Квітня 2020 12:45
а може треба було зразу перш за все приїжаючих закривати на 2 тижні.? то тоді не думали.? температуру міряли тільки .
Людмила Показати IP 17 Квітня 2020 12:48
Я теж думаю,що можна якийсь один р1к й не п1ти до церкви.Карантин е карантин.Велика безбожна помилка священник1в закликати людей зараз п1ти до церкви.Насл1дки точно будуть сумн1,як вже показала практика.А комусь ось ця Пасха може стати й останньою в житт1 !
Лучанка Показати IP 17 Квітня 2020 13:18
Нехай Батюшки переймуть досвід колишніх святих, монахів, про яких вчили в семінаріях і яким зараз поклоняються! Хай стануть і моляться!!!!! Багато днів не сходячі з місця!!!!! Нехай молитвою боряться!!!!! Вони це можуть, але видно, забезплатно нехочуть....
ага до Лучанка Показати IP 17 Квітня 2020 14:20
Таких уже майже не має!
Анонім до Лучанка Показати IP 17 Квітня 2020 14:48
.... Ну вот взять хотя бы кофе на заправке. Кто гарантирует что картонная чашка была полностью стерильна что её не лапали другие руками? И получается на заправке все "причащаются" кофем. Часто ли вытирают руки после того как нажимают в подъезде открыть дверь? Идут сразу мыть руки? или в карманы их? А в магазины разные - за ручку берутся, нормально. И глаза почесать.
Вчитель Показати IP 17 Квітня 2020 15:36
Особливо в руські церкви лізе глухе,сліпе,криве. Вони не вірять в ніякі короновіруси, гидко з ними спілкуватися на цю тему.
ОКСАНА Показати IP 17 Квітня 2020 16:21
Цей карантин показав справжнє обличчя кожного з нас,і хто є хто...Кому молитва,а кому гроші засліпили і очі,і душу,і розум.Вони не можуть змиритися з тим,що стільки прибутку пішло повз них...адше,що там гріха таїти,найбільше храм відвідують саме на Пасху.
Літо Показати IP 18 Квітня 2020 14:21
А синагоги? Чому ж тільки церкви...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus