USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Колумбії знесли 8-поверховий будинок «кокаїнового короля» Пабло Ескобара

24 Лютого 2019 10:54
У Колумбії знесли 8-поверховий будинок наркоторговця Пабло Ескобара. Людям, які хотіли на власні очі побачити, як зрівняють із землею домівку жорстокого «кокаїнового короля» навіть виносили стільці для зручності.

Йдеться про будівлю під назвою «Монако». Окрім 8 поверхів, помешкання покійного наркоторговця мало 34 паркувальних місця, 12 квартир, 2 басейни і корт, передає ТСН з посиланням на Sky.

Для вибуху використали 180 детонаторів. Із будівель, розташованих поблизу місця знесення будинку, евакуювали близько 1500 осіб.

На місці знесеної будівлі, яка була розташована у колумбійському місті Медельїн, збираються побудувати парк. У ньому місцева влада хоче облаштувати меморіал в пам’ять жертв, яких вбило оточення Ескобара. Розкішний будинок «кокаїнового короля» до останнього часу нагадував про його недобру славу.

Родичам жертв та просто охочим подивитись на знесення будинку навіть винесли для зручності стільці.

«У мене стріляв охоронець дружини Ескобара, ні за що, отам, на розі. Поблизу цього будинку оточення Ескобара вбило мого брата», – розповів зі сльозами один із очевидців знесення.

Зазначимо, що самого злочинця вбили понад 25 років, у 1993 році. Після його смерті будівля поступово прийшла у занепад. Ескобар жив там до 1988 року і поїхав після замаху за п’ять років до своєї смерті.

У цьому будинку працював музей, де зберігали особисті речі та фотографії наркобарона. Їм завідував його старший брат Роберто Ескобар Гавірія. У вересні 2018 року музей закрили як «присвячений пропаганді способу життя одного з найпохмуріших бандитів, який заподіяв найбільшої шкоди місту».

Тепер на його місці хочуть побудувати парк і встановити меморіальний комплекс у пам’ять про жертви наркомафії.

Пабло Еміліо Ескобар Гавірія – колумбійський наркобарон і політичний діяч. Ескобар заробив величезні гроші на наркобізнесі. У 1989 році журнал Forbes оцінив його статки більш ніж у 3 мільярди доларів. На наступний день після свого 44-го дня народження, 2 грудня 1993 року, Ескобар був застрелений снайпером колумбійської поліції на даху будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus