USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ковельраді хвилиною мовчання вшанували загиблих Героїв

29 Січня 2015 10:43
Ковельські депутати хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих Героїв Крут, а також Героїв майдану та АТО.

Про це стало відомо під час чергової 65-ї сесії Ковельської міської ради, що розпочала свою роботу сьогодні, 29 січня.

Так, із 36 ковельських обранців громади на сесійне засідання з’явилось лише 24 депутати, однак, зі слів Ковельського міського голови Олега Кіндера, усі вони відсутні виключно з поважних причин.

Після виконання гімну України, присутні у залі вшанували пам'ять загиблих під Крутами Героїв, а також полеглих за цілісність і свободу України воїнів.



«Сьогодні День пам’яті Героїв Крут. Це люди, які віддавали власні життя за нашу державу, пишучи сторінки історії України кров’ю невідомих героїв. Це подвиг студентів, які полягли на Чернігівщині під тиском перемагаючих сил – російських більшовиків. І от, через стільки років нашу Україну намагаються знову поставити на коліна. Ця героїчна і трагічна дата буде завжди нагадувати за відповідальність перед долею держави», - зазначив міський очільник.

Тож, присутні у сесійній залі схилили голови, аби пом’янути полеглих за долю України Героїв.

До слова, волинські бійці полку «Азов» записали звернення до волинян, у якому запрошують взяти у часть у Марші пам'яті Крут та новітніх Героїв України, що відбудеться 29 січня 2015 року о 19.00, хода розпочнеться від Меморіалу Вічної Слави міста Луцьк.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВІДЕОЗВЕРНЕННЯ ПОЛКУ «АЗОВ» ДО ВОЛИНЯН

Довідка. Бій під Крутами — бій, що відбувся 29січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути та поблизу села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михаїла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. У перебігу військових дій бій вирішального значення не мав, та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяки героїзму української молоді. В бою під Крутами оборонці української державності отримали переконливу військову перемогу. Наступ ворога було зупинено і здійснено організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Російсько-більшовицькі нападники втратили боєздатність на чотири дні. Агресор мусив підтягнути нові сили, відремонтувати підірвані й поруйновані мости та залізничні колії, і лише після цього продовжувати свій наступ на Київ, не так залізничним шляхом, як на реквізованих селянських возах, запряжених кіньми, по розмоклій дорозі. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus